V adventnom zhone niet času nazvyš. Upratať, napiecť, nakúpiť… Moment. Tie baterky treba aj niečím dobiť, aby sme sviatky nepreleteli so spoteným čelom a jazykom na golieri. Mne osobne pomáha čerpať energiu z maličkostí – napríklad z dobrého jedla a pitia. Tento delikátny nápoj je ako dobíjacia stanica priam perfektný. Skladá sa len z niekoľkých surovín, je hotový za pár minút, ale urobíte s ním parádu pokojne aj počas slávnostnej hostiny. Už sa vám zbiehajú slinky? Pripravte si mixér, ideme na to.
Vyrobte si domáci vaječný likér
Klasický, karamelový, alebo dokonca kávový! Aj vaječný likér môžete ľubovoľne variovať. Pozrite sa na tri osvedčené recepty a možno vás inšpirujú k vašej vlastnej verzii.
Čo potrebujeme na vianočné frappé
- Káva Tchibo Espresso Barista
- Vaječný likér
- Kocky ľadu
- Smotana na šľahanie
- Škorica na ozdobu
A ako to bude ďalej?
- Pripravíme si espresso do šálky alebo do malej kanvičky.
- Nalejeme espresso do mixéra, pridáme niekoľko kociek ľadu a pohárik vaječného likéru.
- Rozmixujeme všetko do hladkej ľadovej zmesi.
- Medzitým si vyšľaháme smotanu do tuha.
- Pripravenú ľadovú zmes nalejeme do pohára.
- Na hladinu nápoja pridáme poriadnu porciu šľahačky, posypeme ju škoricou a pokvapkáme vaječným likérom.
Hotovo, servírujeme. :-) Prajem vám dobrú chuť a pohodové sviatky plné skvelého jedla a pitia.
Sviatočné stolovanie
Kuchynské doplnky a dekorácie