Práve čítate

5 rád, ako nosiť výrazný rúž, a nevyzerať pritom lacno

35143  
Zdieľať: 

5 rád, ako nosiť výrazný rúž, a nevyzerať pritom lacno

Celkom dlho som sa, čo sa týka rúžov, vyhýbala všetkým, ktoré neboli v jemných ružových alebo nude odtieňoch. Nosiť výrazný rúž totiž nie je len tak – aby vyzeral elegantne a nie lacno, je potrebné vedieť, ako na to.

7. 4. 2018 3 min. čítania Alex Fráňová
5 rád, ako nosiť výrazný rúž, a nevyzerať pritom lacno

Nakoniec som na červené, vínové aj sýtoružové rúže dozrela. Tu je mojich 5 tipov, ako sa s nimi nalíčiť, a pritom nevyzerať ako ľahká žena. ;-)

Základ: Správny odtieň

Možno sa to zdá ako jasná vec, ale z vlastnej skúsenosti viem, že tento základný bod sa dosť často prehliada.

Teraz možno čakáte, že vám presne popíšem, aký rúž sa komu hodí, ale žiadna univerzálna múdrosť podľa mňa neexistuje. Samozrejme, môžete sa držať základných pravidiel s teplými a studenými podtónmi (pokiaľ je farba ľahko do modra, pristane dievčatám so studeným podtónom pleti, pokiaľ je skôr do oranžova, lepšie sadne teplejším typom), ale jediná osvedčená rada znie: skúšajte a hľadajte ten výrazný rúž, pri ktorom si poviete To je ono!

Akonáhle „ten pravý“ nanesiete na pery, okamžite sa celá rozžiarite a z pleti zmiznú všetky nedokonalosti.

3 jednoduché rady pre začiatočníkov:

  1. Noste výrazný rúž zo začiatku doma a občas sa prezrite v zrkadle. Zvyknete si a nosenie potom bude oveľa ľahšie.
  2. Pokiaľ sa na výrazné pery ešte necítite, naneste rúž na prst a jemne vklepte do perí. Farba bude jemnejšia a vy budete vyzerať, akoby ste práve zjedli hrsť lesného ovocia.
  3. JAk nechcete mať rúž obtlačený na zuboch, vyskúšajte jednoduchý trik. Strčte si prst do úst, zovrite ho perami a pomaly vytiahnite. Prebytočný rúž zostane na prste a vy sa nebudete musieť neustále kontrolovať, či je rúž tam, kde patrí.

Líčenie s výrazným rúžom vyžaduje prípravu

Kým si rúž na pery nanesiete, je potrebné ich pripraviť na to, že budú strhávať všetku pozornosť.

Ja nedám dopustiť na dôkladný peeling, ktorý ich zbaví suchých šupiniek a zanechá ich nádherné vláčne. Pokiaľ doma žiadny nemáte, zmiešajte trstinový cukor, kokosový olej a med do tuhej pasty a vmasírujte do perí. Potom len jemne zotrite a vyživte poriadnou vrstvou hydratačného balzamu. Ten potom len tesne pred aplikáciou rúžu obtlačte do servítky, aby sa po ňom rúž zbytočne nezošmykoval.

Nechajte zažiariť hlavne rúž

Pokiaľ nechcete vyzerať ako z 80. rokov, nalíčte sa inak len striedmo a nechajte vyniknúť rúž. Bohato bude stačiť, keď zjednotíte pleť, upravíte obočie a dáte si maskaru.

Myslím si, že podobne to platí aj pre oblečenie: výrazný outfit k výraznému rúžu sa znesie na večierku, ale cez deň a hlavne do práce je znova lepšie ubrať na výstrednosti. Jednoduché farby a strihy, žiadny zložitý účes, len výrazný rúž, tým určite trafíte do červeného(v mojom prípade :-).

Výrazný rúž potrebuje čas

Zatiaľ čo jemné telové rúže môžete nanášať takmer aj počas behu cestou na električku, tie výrazné vám nedbalosť neodpustia a každá chyba bude žiariť.

Nebojte sa používať kontúrovaciu ceruzku, ktorou vykreslíte nielen obrys, ale aj celé pery. Ideálne je samozrejme nájsť presne ten odtieň, aký má váš rúž, môžete si ale pomôcť rovnako ako ja a použiť univerzálnu transparentnú ceruzku, ktorá predĺži výdrž rúžu a zabráni jeho rozmazávaniu a rozpíjaniu.

Pokiaľ sa vám aplikácia rúžu nepodarí na prvú, opravte nedostatky pomocou malého štetčeka a korektora.

Pusa na záver

Ak chcete, aby rúž držal ako pribitý čo najdlhšie, obtlačte ho po aplikácii do servítky. Môžete zobrať aj sypký transparentný púder a cez servítku pery ľahko prepudrovať. Rúž zafixujete a zmatníte.

Pokiaľ by ste mali pocit, že farba už nie je taká výrazná, opakujte aplikáciu aj s obtlačením do servítky ešte raz. Super jednoduchý krok, ktorý ale urobí veľký rozdiel.

A teraz už len hlavu hore a sebavedomo!

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články