Práve čítate

Ako si urobiť ideálny pracovný stôl?

3014  
Zdieľať: 

Ako si urobiť ideálny pracovný stôl?

Či už trávite väčšinu dňa v kancelárii alebo pracujete z pohodlia domova, váš stôl by mal spĺňať tri základné body: mal by byť čistý, esteticky príjemný a nejakým spôsobom organizovaný. Je už na vás, ako to bude v praxi vyzerať. Osobný vkus každého sa líši: niekto napríklad potrebuje dokonalý poriadok, iný zasa preferuje kreatívny chaos.

8. 2. 2016 2 min. čítania Redakce
Ako si urobiť ideálny pracovný stôl?

Keď však cítite, že si váš kútik nutne žiada zmenu, inšpirujte sa našimi tipmi, ako na to. Možno svieži vietor je presne to pravé, čo potrebujete na dokončenie tejto dlho odkladanej úlohy!

1. Dostatočne veľká pracovná doska

Doprajte svojim rukám i mysli rozlet a nehrbte sa pri malom stolčeku, ak vás k tomu okolnosti nenútia. Pri stole, za ktorým pohodlne sedíte, sa vám bude pracovať oveľa lepšie.

organizace stolu_edit-4

2. Hlavní pomocníci vždy na dosah ruky

Nezdržujte sa hrabaním v zásuvke a veci, ktoré pri práci používate dennodenne, majte pripravené stále poruke. Môžu to byť písacie potreby, vždy pohotová zásuvka s nabíjačkou na počítač a telefón, okuliare alebo napríklad disk na dôležité prezentácie a zálohovanie.

3. Aby ste sa nehrbili

Vyhnite sa boľavej šiji a nastavte si monitor tak, aby ste na neho vždy dobre videli s napriamenou chrbticou. Nezabudnite ani na zápästie, inak sa časom môže bolestivo ozvať. Predlaktie by malo byť v jednej rovine s rukou.

organizace stolu_edit-11

4. Pár kúskov pre potechu oka

Dodajte vášmu stolu osobitý nádych, ktorý vystihuje vaše ja. Niekoľko pekných detailov dokáže urobiť divy. Kúpte si nový hrnček na kávu, štýlový notes alebo napríklad krásne pero, po ktorom už roky pokukujete. Zapisovanie poznámok bude potom radosťou.

5. Nezahlcujte stôl

Dekorácie, ktoré vám spríjemnia čas strávený pri stole, sú fajn. Dajte však pozor, aby ste zo stola nevytvorili malú skládku. Rušilo by vás to pri sústredení a vašu pozornosť odvádzalok iným myšlienkam.

organizace stolu_edit-2

6. Aspoň kúsok zelene

Je vedecky dokázané, že pohľad na zelené rastliny zvyšuje produktivitu až o 15%. Nemusíte však z miestnosti hneď urobiť botanickú záhradu. Stačí jedna pekná kvetina. Keď sa vám páči japonský štýl, skúste bonsai.

7. Vytvorte si pamäťový systém

Že ste zrazu dostali skvelý nápad? Uistite sa, že ho máte kam zaznamenať. Rovnako ako dôležité schôdzky a úlohy, ktorá vás čakajú. Niekomu v tom pomáha nástenka, niekto nedá dopustiť na lepiace papieriky, iný si píše zoznam. Tak či tak, odstraňovať zapísané dokončené úlohy je skvelý pocit. Skúste to!

organizace stolu_edit-10

8. Zarovnajte dokumenty do laty

Už žiadna panika, že ste stratili dôležitú faktúru alebo doklad o zaplatení. Udržujte všetky papiere pohromade a zoraďte ich jasne a prehľadne. Ušetríte si čas aj nervy. Na to sú vhodné škatule, šanóny i priehradky v šuplíkoch. Raďte ich podľa účelu, dátumu alebo napríklad abecedne − čo vám bude najviac vyhovovať.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články