Práve čítate

6 inšpirácií na scrapbooking

4206  
Zdieľať: 

6 inšpirácií na scrapbooking

Mám kúpený album a konečne vytlačené fotky z vlaňajších medových týždňov. To si jednoznačne žiada pekný album plný spomienok, kam pridám aj pár slov a drobností pozbieraných počas cesty – scrapbook.

27. 10. 2019 6 min. čítania Marie Háková
6 inšpirácií na scrapbooking

Scrapbook nemá slovenský ekvivalent, ale povedzme, že je to kniha útržkov. Je to jednoducho trochu vylepšený fotoalbum (v ktorom ale nakoniec vôbec nemusia byť fotky) plný dekoratívnych prvkov.

A práve to dekorovanie je niekedy orieškom. :-) Veľa inšpirácie na výsledné scrapbooky nájdete napríklad na Pintereste. Pokiaľ ale máte pocit, že všetko to je veľmi pekné na to, aby ste to vyrobili sami, mám pre vás tip. Poprosili sme šikovnú YouTuberku LaTerez, aby pre čitateľov Tchibo Blogu pripravila niekoľko jednoduchých inšpirácií krok za krokom.

Prehrať znova

Nakuknite, inšpirujte sa a tvorte podľa seba!

Scrapbooking nemá žiadne striktné pravidlá. Na začiatok kľudne zdobte menej, kým prídete na to, koľko dekorácií je tak akurát. Už len podlepenie fotky a pridanie pár slov urobí z klasického fotoalbumu osobnejší záznamník spomienok. Pridajte čokoľvek, čo ich doplní: lístočky, vstupenky, cestovné lístky… Pokiaľ „neviete“ kresliť a vlastné kresbičky sa vám nepáčia, použite napríklad nálepky. Možností je toľko!

Na návody podľa LaTerez sa vám bude hodiť:

  • Album či zošit s tvrdším papierom; dôležité je, aby sa papier nevlnil a aby mal zošit krúžkovú väzbu, ktorá dovolí obsah zošita poriadne nafúknuť :-)
  • Lepidlo (klasická lepiaca tyčinka bude väčšinou stačiť)
  • Tenká čierna (alebo iná) fixka a permanentný popisovač podľa toho, na aký povrch chcete písať
  • Dekoratívne papiere, prípadne aj pekné malé farebné obálky
  • Dekoratívne raznice
  • Okrajová raznica
  • Washi pásky – ozdobné papierové lepiace pásky
  • Lepiace kolieska
  • Pečiatky a ľubovoľná farba atramentu

Všetky tieto základné pomôcky nájdete v dobre vybavených papiernictvách, online obchodoch alebo hobby potrebách.

Pomôcky na tvorenie

Pomôcky na tvorenie

Na Tchibo.sk nájdete šikovné výtvarné a modelárske potreby. Nakuknite, možno vám niektorá z nich padne pre scrapbook do oka!

Do e-shopu
Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články