Práve čítate

Domáci gél proti celulitíde

3279  
Zdieľať: 

Domáci gél proti celulitíde

Či už ide o ženu alebo o muža, malé chyby na kráse sem-tam potrápia každého, a hoci sa ich často nedokážeme zbaviť úplne, môžeme im predchádzať alebo ich prejavy aspoň trochu zmierniť. K najzákernejším chybičkám krásy bezpochyby patrí celulitída, ktorá dokáže pokaziť radosť aj z najkrajších nových plaviek.

17. 8. 2017 2 min. čítania Redakce
Domáci gél proti celulitíde

Pri celulitíde sa zväčšuje objem nevhodne uložených podkožných tukových buniek, ktoré na povrchu kože vytvárajú nepekné jamky. Môžu za to nielen gény, ale často aj sedavé zamestnanie, zlá životospráva (predovšetkým fajčenie a nedostatočný pitný režim) a hromadenie toxínov v tele. Hovoríte si, ako je možné, že muži touto chybičkou krásy netrpia? Ich koža je totiž hrubšia, na rozdiel od žien, ktorým sa podkožný tuk v postihnutých partiách ukladá oveľa ľahšie. Boj tak zostáva len na nás.

Domáce alebo kupované?

Dermatologický priemysel v súčasnosti vyvíja veľké množstvo rôznych „zázračných“ prípravkov, ktoré nás vraj zbavia prejavov celulitídy už po niekoľkých týždňoch. Smutné je, že veľká väčšina z nich vôbec alebo takmer vôbec nefunguje, ba naopak, citlivej pokožke môže uškodiť. Takisto je to aj s peelingami, ktoré obohatené o nerozpustné abrazívne plastové guľôčky ohrozujú podmorských živočíchov, ku ktorým sa na konci svojej životnosti často dostávajú ako nevyužitý odpad odhodený do mora. Ak sa rozhodnete pre peeling, určite vyskúšajte ten náš, vyrobený doma a zaručene prírodný.

V tomto článku si ukážeme jednu z možností, ako bojovať proti zákerným prejavom hromadenia podkožného tuku. Samotný gél, ktorý obsahuje mnoho prospešných, antiseptických a silne regeneračných látok, ktoré pokožke dodajú pružnosť, hydratáciu (aloe vera), výživu a antioxidáciu (vitamín E, esenciálne oleje), vás však celulitídy nezbaví. Na dosiahnutie úspešného výsledku musíte začať od piky a zamerať sa nielen na správnu starostlivosť o svoje telo, ale aj na celkovú životosprávu a dostatok pohybu.

gel proti celulitide (10)

Ingrediencie (pre téglik s objemom 125 ml)

100 ml aloe vera gélu
6 kvapiek konzervantu Cosgard
10 kvapiek acetátu vitamínu C
niekoľko kvapiek esenciálneho oleja citrónová tráva
niekoľko kvapiek esenciálneho oleja pomaranč

gel proti celulitide (4)

Postup

Všetky ingrediencie zmiešame za studena v miske. Silný konzervant Cosgard umožní prípravok používať dlhší čas bez toho, aby sa jednotlivé ingrediencie začali kaziť. Potom prípravok už len prelejeme do téglika a môžeme začať používať.

TIP: Najlepšie je postihnuté miesta namazať po teplej večernej sprche alebo kúpeli, keď je pokožka oddýchnutá a, póry otvorené, takže lepšie prijmú jednotlivé substancie. Ďalším podporným prostriedkom je napríklad otužovanie (studená sprcha) alebo pri každom rannom či večernom sprchovaní postihnuté miesta jemne pretrieť kefkou. Tento starý babský trik je geniálny, lebo rýchlo a pritom veľmi jednoducho výborne prekrví ťažko dostupné miesta ‒ a práve na nich sa ukladá najviac tuku.

gel proti celulitide (2)

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články