Práve čítate

Jednoduché zeleninové pickles

3036  
Zdieľať: 

Jednoduché zeleninové pickles

Tieto pickles vlastne nie sú pravé pickles, tie totiž mliečne kvasia. Za to tie naše sú hotové hneď, sú taktiež kyslé, navyše chrumkavé a skvelé! Ich príprava je super ľahká – stačí len zopár vecí na zaváranie – a kombinácie sú neobmedzené.

28. 8. 2015 2 min. čítania Kateřina Winterová
Jednoduché zeleninové pickles

Zo zeleniny odporúčam koreňovú, ako je cvikla, reďkovka a ešte karfiol. Cuketa je úžasná a paradajky radšej nakladám do oleja…

Čo sa týka sily nálevu, záleží, kto čo znesie. Aj ja, slabá žena, mám pickles rada pekne prekorenené, a tak pokojne znesiem korenie, fenikel, horčicu, zeler, rascu i kôpor. Všetky tieto semienka môžete použiť. A ocot si tiež môžete vybrať. Liehový (ten dávam len v prípade núdze), jablčný ( krásne ide dohromady s feniklom), najlepší je však vínny, červený aj biely. Kurkuma zase všetko zafarbí na žlto, takže sa hodí hlavne k cukete a karfiolu.

_DSC0315

Keď nemáte pohár kyslých uhoriek, ktoré sú slovenskou špecialitou medzi domácimi zaváraninami, a práve čakáte hostí alebo len chcete potešiť vášho muža-labužníka, ponúknite mu túto americkú náhradu našich preslávených nakladačiek. Staňte sa na chvíľu dídžejom a namixujte mu originálnu zmes chutí. Bude  rýchla skladba (rozumej: rýchlo padne dolu hrdlom), to mám vyskúšané!

PS: Vhodné aj pre ženy!

_DSC0356

Postup:

Najprv v hrnci varíme cukor s korením v octe, až sa cukor rozpustí. Necháme vychladnúť. Zeleninu si naukladáme do pripravených čistých pohárov a týmto nálevom ju zalejeme po okraj. Pridáme zvyšné korenie a zatvorené poháre uložíme do chladničky. Necháme deň odležať. V chladničke zmes vydrží aj 14 dní.

_DSC0379

Nálev 1
1 diel octu na 2 diely cukru
korenie

Nálev 2
1 diel octu na 2 diely cukru
1 polievková lyžica kurkumy
korenie

_DSC0408

Pickles z červenej cibule

na mesiačiky pokrájaná červená cibuľa
guľôčky farebného korenia
horčičné semienko
nálev 1

_DSC0405

Pickles z reďkoviek

na plátky pokrájané reďkovky
feniklové výhonky (alebo semienka fenikla)
celé čierne korenie
nálev 1

_DSC0430

Karfiolovo-brokolicové pickles

karfiol a brokolica rozobraté na drobné ružičky
guľôčky farebného korenia
horčičné semienko
nálev 2

_DSC0414

Karfiolové pickles

karfiol rozobratý na drobné ružičky
guľôčky farebného korenia
čili paprička
nálev 2

_DSC0438

Cuketové pickles

mladá cuketa aj so šupkou pokrájaná na plátky
horčičné semienko
nálev 2

A takto potom vyzerajú všetky pekne pohromade: 

_DSC0447

 

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články