Práve čítate

Egyptské rezy s vôňou kávy

5779  
Zdieľať: 

Egyptské rezy s vôňou kávy

Sú jednoduché, cesto je zľahka chrumkavé a dokonalosť im dodáva chuť aj vôňa kávy. Egyptské rezy sú ľahké a rýchlo si ich zamilujete.

6. 3. 2020 1 min. čítania Erika Pilátová
Egyptské rezy s vôňou kávy

Tohto je pre mňa jeden z najjednoduchších a tiež najobľúbenejších múčnikov – tvarohová náplň a kombinácia chrumkavého cesta navrchu je dokonalá.

Pokiaľ vás omrzí káva, môžete ju nahradiť kvalitným kakaom a rezy budú tiež chutiť skvelo.

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas pečenia: 35 minút

Na 1 plech egyptských rezov budete potrebovať:

na cesto:

na náplň:

  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 1 téglik kyslej smotany
  • 1 vajce
  • 4 lyžice rozpusteného masla
  • 150 g práškového cukru
  • 2 lyžice kávového likéru
  • 3 bielky

Postup:

  1. Do misy preosejte múku s práškom do pečiva. Pridajte nakrájané zmäknuté maslo, žĺtok, mlieko a kávu. Všetko dôkladne prepracujte, aby vzniklo hladké cesto. Potom ho rozdeľte na 2 polovice. Jednu zabaľte do fólie a nechajte pol hodinky v mrazáku.
  2. Medzitým druhú polovicu natlačte do maslom vytretého plechu tak, aby cesto pokrylo dno formy. Tvaroh vyšľahajte v mise spolu s kyslou smotanou, vajíčkom, cukrom, maslom a kávovým likérom. Môžete tiež použiť kávový sirup. Nakoniec do tvarohu vmiešajte vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Hotový krém naneste na cesto. Potom vyberte cesto z mrazničky a nastrúhajte ho na hrubom strúhadle tak, aby rovnomerne pokrývalo celú plochu koláča.
  3. Formu vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte asi 35 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení môžete ozdobiť ovocím podľa chuti. Ja som vybrala červené ovocie, ktoré pridá vo výsledku krásnu farbu.

Akú formu zvoliť?

  • Koláč môžete pripraviť aj v malých formičkách na tartaletky. Jednotlivé porcie tak budú ešte chrumkavejšie.
  • Môžete ho tiež pripraviť v klasickej okrúhlej koláčovej forme.
  • Ja som tentokrát siahla po štvorcovej, pretože konkrétne tá moja má oddelené dno a tak sa z nej koláč ľahko vyberie.

Ochutnajte tiež: Domáci kávový sirup na zdobenie

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články