Práve čítate

5 mamičkovských postrehov pri skákaní po kalužiach

4819  
Zdieľať: 

5 mamičkovských postrehov pri skákaní po kalužiach

Keď ste dieťa, jedna z najlepších vecí na jar sú… kaluže! Žiadnemu dieťaťu nevadí byť mokrý a špinavý, pretože je to nekonečná sranda. Pokiaľ to zvládnu aj rodičia, zábava na prechádzku je zaručená.

16. 3. 2018 3 min. čítania Tereza Melišová
5 mamičkovských postrehov pri skákaní po kalužiach

Poprosili sme mamičku Terezu a jej nezastaviteľné Dítě jménem Kuba, aby vyskúšali jarné mláky: Kubo ako tester nepremokavého oblečenia, Tereza ako matka, ktorá sa to naučila prežiť. ;-) A pridala k tomu aj krátky rodičovský návod.

Keď sa mi narodil Kubko, mala som také tie romantické predstavy o čistom dieťatku, ktoré poslušne sedí v kočíku, pomaličky sa prechádzame, rozprávame sa…

Z týchto predstáv ma Kubo rýchlo vyviedol.

Predovšetkým z toho pomaličky. Pretože s Kubom prebieha všetko možné, ale rozhodne to nie je pomalé. Hovorím o ňom, že je ako naspeedovaný gumimacko a moja mama prehlasuje, že Kubko je ešte môj slabý odvar. Čo teda nechápem, ako mohla prežiť. Aj ona mala predstavy, že bude mať ružovú princezničku, a aj ja som ju rýchlo postavila nohami späť na zem.

Ale: čím je Kubo starší, tým sa všetko zlepšuje. Predovšetkým preto, že ja už nemám žiadne predstavy :-). Nemám potrebu mať nastylované dieťa, na detskom ihrisku ho nenapomínam, že sa zašpiní, a pokiaľ mu nejde o život, nechám ho, aby sa správal ako dieťa.

A viete čo? Ono sa vám strašne uľaví.

Výbava do dažďa:: Tchibo.sk

Prečo nechať deti skákať po kalužiach

Často mi príde, že dospelák ľahko zabudne, že bol tiež dieťa. Že to posledné, čo ho zaujímalo, bolo, či sa náhodou niekde nezašpiní. Ja som to tak určite mala. Neustále som niekde liezla, mala rozbité kolená, roztrhané tepláky a v ružovučkej kombinéze som skočila do prvej kaluže, na ktorú som narazila. A to isté je Kubo. Teda až na tú ružovučkú kombinézu :-).

Výbava do dažďa:: Tchibo.sk

A keď nám teraz skončila zima (teda ja v to aspoň dúfam, pretože na mňa bola už extrémne dlhá), začína obdobie skákania do kaluží. Nie že by som do nich Kuba posielala každý deň, ale prečo nemať poriadnu radosť namiesto tvárenia sa kyslo, že zase prší alebo je mokro po daždi?

Rodičovský manuál nie je vôbec ťažký:

  1. Vybavte dieťa gumákmi a nepremokavým oblečením.
  2. Postavte sa od kaluže najďalej, ako to ide.
  3. Zatnite zuby. :-)
  4. Zakričte „tri, dva, jedna – ŠTART!“
  5. A nechajte dieťa byť dieťaťom.

PS: Býva fajn stanoviť si pravidlá – za akých podmienok je to OK a kedy kaluže obchádzať. To ale samozrejme viete. :-)

Výbava do dažďa:: Tchibo.sk

Veď oblečenie sa vyperie a usuší. A ten pohľad na vaše šťastné dieťa, ten vám nikto nezoberie. A počkajte, keď sa bude v škôlke chváliť, že mohlo vyvádzať po kalužiach!

V „teste kaluží“, ktorému Kubo podrobil svoju novú výbavičku, všetko obstálo. A povedala by som, že sme sa tejto zábave nevenovali tento rok posledný krát. :-) Kalužiam zdar!

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články