Práve čítate

Starajme sa o svoje plavky s láskou

2836  
Zdieľať: 

Starajme sa o svoje plavky s láskou

Keďže tento kúsok odevu dostáva vplyvom slnečného žiarenia a pôsobením morskej alebo chlórovanej vody zabrať ako žiadny iný v našom šatníku, je potrebné sa o neho aj náležite starať!

27. 6. 2017 3 min. čítania Sexy Mamas
Starajme sa o svoje plavky s láskou

Leto sa blíži míľovými krokmi, a či sa nám to páči alebo nie, s ním aj plavková sezóna. O tom, či a ako sme sa cez zimu na odhaľovanie svojich tvarohových tiel pripravovali, prípadne ako to teraz najrýchlejšie dohnať, dnešný článok nebude. Dnes to bude o tom, ako sa vhodne starať o vaše plavky, aby vám čo najdlhšie vydržali. Či už do nich investujete alebo ich kúpite len za pár eur, určite vám záleží na tom, aby ste sa s nimi nemuseli po jednej letnej sezóne rozlúčiť.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Čo teda môžete urobiť preto, aby ste predĺžili životnosť svojich plaviek minimálne do doby, než vyjdú z módy? Veľa záleží nielen na kvalite plaviek, ale tiež na spôsobe ich prania a sušenie, rovnako ako na ich skladovaní. Poďme si predstaviť pár konkrétnych tipov, ako plavky udržať v kondícii.

Ak chcete, aby vám plavky vydržali viac ako jednu sezónu, určite sa do nich oplatí trochu investovať, čo si budeme hovoriť… Kvalitný materiál je kvalitný materiál. Ale ani tie najdrahšie plavky neprežijú, ak im nebudete venovať náležitú starostlivosť.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šetrné pranie

Plavky perte vždy ručne, a to vo vlažnej vode do 30 ° C, a potom ich len jemne vyžmýkajte. Ak ste naozaj leniví na pranie v ruke a jednoducho ich do tej práčky dáte, perte plavky v špeciálnom vrecku na programe pre jemnú bielizeň a vynechajte odstreďovanie aj aviváž!
Nepoužívajte agresívne a zmäkčovacie pracie prostriedky, radšej neutrálne mydlo, a aj to riadne vyplákajte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sušenie

Nesušte plavky na priamom slnku, škodí to ich farbám aj materiálu. Sušiť by sa nemali ani v sušičke alebo na radiátore!
Nenechávajte ich dlho v mokrom stave pokrčené, a už vôbec nie v igelitovom sáčku. Môže dôjsť k zapareniu, ktoré by bolo pre plavky katastrofou.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pozor na kamene i kozmetické prípravky

Vyvarujte sa styku s drsným povrchom, plavky sa totiž ľahko oderú. Pozor na kamene, drevené či betónové posedenie a tiež na štipce na bielizeň!

Plavky a elastické tkaniny všeobecne sú citlivé na mastnotu z kozmetických prípravkov. Pri jej dlhšom pôsobení môže dôjsť k strate pružnosti a pevnosti. Po každom nosení ich teda vypláchajte. Existujú aj nemastné opaľovacie prípravky a prípravky, ktoré sa rýchlo vstrebávajú.

Nepriateľ chlór

Vyhýbajte sa prechlórovaným bazénom. Chlór narušuje pružnosť elastanu. Plavkám neprospieva bohužiaľ ani slaná morská voda a príliš teplá voda v termáloch alebo vírivke, ani telesný pot pri športovaní na súši. Pre tieto radovánky teda radšej voľte plavky, ktoré oželiete.

Po sezóne uložte dokonale suché plavky voľne do textilného vrecka na vetrané suché miesto.

Želáme vám krásne leto!

1 (3)

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články