Práve čítate

Zlepšovák: Krájajte paradajky ako profík

2121  
Zdieľať: 

Zlepšovák: Krájajte paradajky ako profík

Cherry paradajky sú čarovná zelenina, hlavne pre svoju veľkosť a hravý tvar. A v posledných rokoch sa stali absolútnym hitom. Prečo vlastne? Odpoveď je jednoduchá − majú výbornú chuť a farebne rozžiaria akékoľvek jedlo. Ak patríte k začínajúcim kuchárom, či už dobrovoľne alebo nie, a chcete ozvláštniť bežné jedlo, nie je nič ľahšie, než pri servírovaní hodiť pár týchto plodov na pokrm ako čerešničku.

26. 10. 2015 1 min. čítania Redakce
Zlepšovák: Krájajte paradajky ako profík

Keď vás však nemožno zaradiť medzi začínajúcich kuchárov, lebo viete, že kyslá smotana sem-tam obsahuje škrob a granátové jablko má čarovnú moc, s cherry paradajkami iste dokážete divy. Určite viete, že v kombinácii s tymianom sú neodolateľné a že pokrájané vyzerajú ešte krajšie. Lenže ako pokrájať väčšie množstvo týchto malých paradajok, neušpiniť si novú zásteru a nebojovať pritom s mačkou, ktorá bola rýchlejšie ako vy a  zakotúľanú zeleninu našla skôr? Pozrite si video. A hneď zistíte, ako to zvládnuť  ako profík, či ako šéf nedeľného dopoludnia.

Teraz už ste majstri krájania a môžete si pripraviť jednoduchý a pritom vynikajúci recept, mangoldový šalát. Budete potrebovať listy mangoldu bez stopiek, rozpolené paradajky, syr feta, kolieska červenej cibule, kvapku olivového oleja a čili papričku. Voilà!

Prehrať znova
Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články