Práve čítate

Calimero: Hrejivý nápoj s vaječným likérom, whisky a kávou

16496  
Zdieľať: 

Calimero: Hrejivý nápoj s vaječným likérom, whisky a kávou

Viete, že zamatové Bombardino má súrodenca? Calimero sa od neho veľmi nelíši, až na jednu zásadnú ingredienciu – a tou je káva. Ak máte viac ako osemnásť rokov, ochutnajte a nechajte sa zahriať aj povzbudiť zároveň.

5. 1. 2023 2 min. čítania Veronika Bednářová
Calimero: Hrejivý nápoj s vaječným likérom, whisky a kávou

Nápoj Calimero na báze kávy a alkoholu je ako stvorený na zimné obdobie. Jeho úplne prvá verzia z roku 1972 sa rýchlo stala hitom na svahoch talianskych Álp. Netrvalo dlho a sláva tohto drinku sa rozšírila azda po celom svete. Poďte si ho pripraviť aj u seba doma.

Čo budete potrebovať:

Servírujte v pohári

Na servírovanie odporúčam pohár vhodný na teplé nápoje, aby ste si užili krásny farebný efekt nápoja. Pohár by mal mať obsah asi 200 ml.

Postup sa skladá len zo 6 krokov:

  1. Zmiešajte vaječný likér a whisky.
  2. Zmes krátko zahrejte, nesmie ale prekročiť teplotu 80 stupňov (teda nemala by sa začať variť).
  3. Kým sa vaječný likér s whisky ohrejú, pripravte si espresso.
  4. Do pohára alebo skleneného hrnčeka nalejte najskôr ohriatu zmes vaječného likéru a whisky.
  5. Potom opatrne cez lyžičku nalejte na hladinu nápoja espresso, obe zložky sa od seba krásne oddelia.
  6. Na vrch potom dajte poriadnu čiapku šľahačky a nešetrite. Nakoniec ju „zasnežte“ nastrúhanou horúcou čokoládou.

Recepty sa rôznia, niektoré uvádzajú namiesto whisky biely rum. A na šľahačku môže pokojne namiesto čokolády ísť kakao, škorica, či karamel..

A máte to hotové. Nápoj podávajte ihneď, aby ste neprišli ani o kúsok tepla. Calimero nádherne vonia, je príjemne sladkasté a zjemnené šľahačkou. Prajem vám krásny chuťový zážitok.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články