Práve čítate

Aglio olio peperoncino zo špagetovej tekvice

2809  
Zdieľať: 

Aglio olio peperoncino zo špagetovej tekvice

Dnes mám pre vás fantastický tip, keď sa vám fakt nechce variť, vy ste však hladní a máte chuť na niečo dobré. Špagetové tekvice po uvarení alebo upečení premenia svoju dužinu doslova na špagety. Môžete nimi nahradiť cestoviny a doplniť obľúbenou omáčkou alebo ich (ako my) jesť priamo z tekvicovej šupky ako z misy.

16. 10. 2015 1 min. čítania Kateřina Winterová
Aglio olio peperoncino zo špagetovej tekvice

Jedlo prekvapivo zachutilo aj mojej mamičke, ktorá varí skvelé klasické jedlá. Tá si však recept vylepšila mletým mäsom. Mimochodom, na špagetových tekviciach prežíval kruté zimy v Kanade Vráťa Brabenec z The Plastic People of the Universe, keď tam bol v exile. Hovoril mi to v jednom pražskom bare a ja mu verím, veď je to posledný mohykán.

spagety3

Suroviny:

1 špagetová tekvica
soľ
1 chilli paprička pokrájaná nadrobno alebo 1 lyžička chilli vločiek
2 strúčiky cesnaku posekaného na plátky
2 lyžice olivového oleja

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 °C. Špagetovú tekvicu rozrežeme pozdĺžne na polovicu, osolíme, posypeme pokrájanou chilli papričkou (alebo chilli vločkami) a plátkami cesnaku, pokvapkáme olivovým olejom a zhruba na 1 hodinu vložíme do vyhriatej rúry. Dužina zmäkne a vytvorí aglio olio v tekvici, v ktorej ich môžeme rovno podávať.

spagety1

spagety2

_MG_8154

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články