Práve čítate

Halloweenska dobrota pre deti: Čarodejnícke klobúky

2571  
Zdieľať: 

Halloweenska dobrota pre deti: Čarodejnícke klobúky

Ich príprava je jednoduchá, zábavná a ideálna, ako stráviť poobedie s deťmi. Na výrobu totiž stačí zopár zmrzlinových kornútikov, čokoláda a nejaká tá sladkosť.

27. 10. 2017 2 min. čítania Monika Kóňová
Halloweenska dobrota pre deti: Čarodejnícke klobúky

Halloween sme ako deti neoslavovali, to však neznamená, že si ho nemôžeme vychutnať ako dospelí. Či už ako skvelú kostýmovú párty alebo jednoducho v kuchyni. Ja som si vybrala práve ten druhý spôsob. Konečne môžem popustiť fantáziu a len tak sa v kuchyni hrať, vymýšľať a tvoriť. A keď mi náhodou na Halloween susedove deti zaklopú na dvere, budem mať tieto čarodejnícke klobúky v zálohe.

Ingrediencie

Na prípravu cca 12 kornútikov budete potrebovať
12 kornútkov
12 kornútikov
12 čokoládových sušienok
100 g tmavej čokolády
1 PL kokosového oleja
farebné cukrové ozdoby
70 g marcipánu
zopár kvapiek oranžového farbiva
balíček obľúbených cukríkov

Na sušienky
225 g masla izbovej teploty
150 g trstinového cukru
1 vajíčko
250 g hladkej špaldovej múky
100 g kakaa
štipka soli

Postup

Maslo vymiešajte s cukrom, pridajte vajíčko a dobre premiešajte. Pridajte múku, soľ a kakao a ručne vypracujte hladké cesto. Rozvaľkajte ho na tenko medzi dvoma papiermi na pečenie a dajte na 30 minút do chladničky stuhnúť.Zo stuhnutého cesta odstráňte vrchný papier a vykrajovačkou vykrojte kolieska väčšie ako priemer kornútikov. Pečte na papieri na pečenie v rúre vyhriatej na 175 °C približne 12 minút. Upečené sušienky nechajte úplne vychladnúť. Ak sa vám nechce piecť vlastné sušienky, použite kupované.

Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu s kokosovým olejom a prelejte ju do vyššieho pohára. Špičky kornútikov namočte do čokolády, nechajte chvíľu odkvapkať a posypte cukrovými ozdobami. Kornútiky nechajte v chladničke stuhnúť. Spodnú časť kornútikov potom namočte do čokolády, naplňte obľúbenými cukríkmi a zakryte sušienkou. Kornútiky opäť uložte do chladničky a nechajte stuhnúť. Čokoláda bude pôsobiť ako lepidlo a kornútiky „prilepí“ k sušienkam.

Nakoniec zafarbite marcipán na oranžovo, vyvaľkajte ho a vykrojte z neho dlhé prúžky, ktorými ozdobte kornútiky tak, aby sa podobali na klobúky. Po odlomení kornútika sa z klobúka vysypú cukríky a môžete celý klobúk s chuťou zjesť.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články