Práve čítate

Hit sezóny: Nátierky do školy

8752  
Zdieľať: 

Hit sezóny: Nátierky do školy

Začiatok nového školského roka znamená aj starosti s chystaním desiatych pre naše ratolesti. A pretože všetky dobre vieme, že urobiť chutnú a zároveň aj výživnú desiatu nie je jednoduché, každá rada či nový tip má cenu zlata.

22. 8. 2017 2 min. čítania Redakce
Hit sezóny: Nátierky do školy

Chystať desiatu na každý deň si vyžaduje taktiež nutnú dávku kreativity, aby sme deti potešili vždy niečím novým a neopozeraným. Preto si predstavíme zopár zaujímavých nátierok, vďaka ktorým behom chvíle vykúzlite veľmi chutné, zdravé a plnohodnotné desiate.

Nátierka je skvelou voľbou, pretože ju môžete natrieť takmer na čokoľvek. Ak nechcete deťom dávať pečivo, môžete im ju pribaliť napríklad ku krekrom alebo k nakrájanej zelenine. A pochutí si na nej aj zvyšok rodiny, a to nielen doma, ale aj na chate či na výletoch. Väčšinu ingrediencií nájdete v chladničke alebo v špajze, tak neváhajte a pustite sa do toho. Za päť minút vyčarujete desiate, po ktorých sa len tak zapráši.

Mrkvová

Suroviny
2 Lučiny
mrkva
za hrsť vlašských orechov
za hrsť sušených brusníc
lyžica jablčného muštu
zopár lístkov mäty

Postup
Obe Lučiny pokrájame. Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, nasekané vlašské orechy, sušené brusnice a zalejeme lyžicou jablčného muštu. Pridáme lístky mäty a vymiešame na krém.

Dýňová

Ingredience
tekvica
za malú hrsť chia semienok
za malú hrsť ľanových semienok
soľ
šťava z citrónov
korenie na dochutenie

Postup
Dužinu z pečenej tekvice dôkladne roztlačíme a premiešame, pridáme chia semienka, ľanové semienka, soľ, šťavu z citróna a štipku korenia.

Z údenej makrely

Ingredience
údená makrela
2 Lučiny
jarná cibuľka
hladkolistý petržlen
soľ
korenie na dochutenie

Postup

K mäsu z údenej makrely pridáme dve nakrájané Lučiny, na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku a za hrsť nasekaného hladkolistého petržlenu. Osolíme a okoreníme podľa chuti a poriadne premiešame.


 

Idú deti zo školy na exkurziu alebo do divadla? Pripravte im domáce müsli tyčinky s ovocím, ktoré sa nedrobia. Vyhýbajú sa vaše deti ovociu a zelenine? Vďaka tomuto triku spapajú vitamíny bez rečí.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články