Práve čítate

Vyskúšané, potvrdené, odporúčané: Cestovanie s kamoškou je super v každom veku

2230  
Zdieľať: 

Vyskúšané, potvrdené, odporúčané: Cestovanie s kamoškou je super v každom veku

Ak ste naladené na rovnakú vlnu, s parťáčkou po boku môžete na aktívnej dovolenke prežívať veci, ktoré si s partnerom možno ani nedokážete predstaviť. Môžem to potvrdiť!

24. 8. 2023 4 min. čítania Helena Suchá
Vyskúšané, potvrdené, odporúčané: Cestovanie s kamoškou je super v každom veku

Nemusíte sa poznať celý život, stačí, že ste práve teraz na jednej vlne

S kamarátkou Lindou sme sa takto v novembri zišli dokonca po dlhých desiatich rokoch. No, občas stačí jeden večer pri vínku, aby to cinklo a vy ste tak stretli spriaznenú dušu, ktorá vás dokáže vytiahnuť z komfortnej zóny (rozumejte pohodlie domova a maximálne týždenných dovoleniek s priateľom a rodinou po Európe), aby ste v živote ešte niečo zažili. V januári mi napísala, či si s ňou nechcem splniť sen a precestovať Japonsko. Neváhala som ani chvíľku, potrebovala som to ako soľ.

A tak sme vyrazili. A počas 3 týždňov sme prišli na minimálne 10 dôvodov, prečo by toto raz za čas mala urobiť každá z nás:

  1. Je to osviežujúce. Určite je to iné ako akákoľvek rodinná dovolenka. To ale neznamená, že by sme sa k nej potom nemali vrátiť. Ale každá z nás si raz za čas zaslúži byť sama pre seba a ideálne čo najďalej od rutiny všedných dní a tých istých ľudí. A kamarátka na vás nevisí, nevyžaduje vašu neustálu pozornosť, sama si chce dopriať priestor a tak ho dáva aj vám. Idete si oddýchnuť, spoznať doteraz nepoznané a načerpať nové sily.
  2. Smiech, smiech, smiech. S kamoškou sa môžete uvoľniť. Zase pozorujete svet dievčenskými očami a bez hanby blbnete. Síce nemáte dvadsať, ale občas sa cítite, akoby ste tých dvadsať mali. Navyše sa hovorí, že smiech omladzuje a je to pravda. Po návrate som sa cítila lepšie ako predtým. Aj môj muž to potvrdil, a to je čo povedať!
  3. Vie, čo práve prežívate. Kamarátky často spoznajú, že nemáme tie najlepšie dni, a tak sa prispôsobia nášmu tempu a nálade. Však na ďalší deň sa to môže otočiť. My sme v tomto boli s Lindou dokonale zladené, veď kto vie najlepšie, čo počas nášho cyklu prežívame, ako rovnako stará parťáčka. kamaradky se umi sladit
  4. Môžete spolu robiť  babské veci. Kedy sa vám na dovolenke s partnerom stane, že s vami počas upršaného dňa vyrazí na nákupy a ešte vás dokope ku kúpe šiat, ktoré vôbec nepotrebujete? Kamarátka veľmi dobre vie, že by som na ne ďalšie tri dni myslela a potom ju nútila sa do toho obchoďáku vrátiť, tak radšej predchádza utrpeniu všetkých účastníkov zájazdu. Kedy si s vami partner urobí wellness večer s manikúrou a maskami na tvár? Naraz tie prepršané dni na dovči získavajú iný rozmer a my sme za tie v Japonsku boli naozaj rady. Tiež to je relax!
  5. Stačíte si. S kamarátkou sa drží krok do kopca ľahšie. Keď to práve jednej z nás nešlo, tá druhá spomalila. Väčšinou to ale išlo svižne, pretože neviazla reč. A keď neviazne reč, nedochádza dych a všetko ide rýchlejšie. s kamaradkou drzite krok i do kopce
  6. Chce vám urobiť radosť, takže s vami navštívi miesta, ktoré by sama nenavštívila. A vy to potom urobíte na revanš pre ňu. Linda kvôli mne vystála 45-minútový rad, aby sme potom mohli celých 5 minút sledovať pandy. To by bolo rečí, keby tam stál, ehm, niekto iný. A tak som o pár dní neskôr prekonala hrôzu z výšok a vyviezla sa s ňou na strechu mrakodrapu. Keby nebolo jej, nemala by som teraz na čo spomínať. Videla som živé pandy a nepovracala som sa vo výťahu s presklenou podlahou 173 metrov nad zemou. A ešte sme sa navzájom vyhecovali obliecť sa na jeden deň za Japonky – chlapa do Kimona a vysokých žabiek len tak nenasúkate. Ale ak áno – gratulujem vám!půjdou s vámi kamkoli chcete jít
  7. Počúva vás, či už riešite boliestky, alebo len tak tliachate o všetkom, čo máte rady. A potom sa stane, že vás zoberie na tie vaše vysnívané pandy, aj keď ste to pôvodne nemali na programe dňa. Alebo vám prinesie čokoládu, o ktorej ste pred pár dňami básnili.
  8. Nehovorí vám do toho, čo jete. Prečo by ste mali mať pred sebou rozpaky, zajtra to zase vychodíte. Navyše jedlo v cudzine je jeden z najväčších zážitkov! Priznávam, my sme stále niečo ochutnávali. Ale večný pohyb a neskutočná psychická pohoda spôsobili, že jediné, čo sa vrátilo domov o niekoľko kíl ťažšie, bol môj batoh naplnený japonskými dobrotami, ako inak. proč chodit na jídlo s kámoškou
  9. Fotí vás, sama od seba a bez protestov, ani o to nemusíte žiadať. Tiež sa obvykle vaše fotky z dovolenky delia na dokumentáciu okolia a pamiatok, fotky s inými ľuďmi a otráveným partnerom, čo sa nerád fotí, prípadne vaše selfíčka s pokusom zachytiť Colosseum za vami? Ja som si z našej spoločnej dovolenky priviezla veľa momentiek vrátane portrétov, na ktorých sa dokonca sama sebe páčim. Kamošky to totiž vedia a tiež si chcú priviezť pár pekných profiloviek. proč jsou kamarádky vaše nejlepší fotografky
  10. Keď tam je tá správna chémia, všetko tak nejako funguje samo. Tak, ako má. A keď niečo nevychádza, jednoducho to nejako dopadne, dobre. A pokojne aj bez ponorky. Takže ak takúto kamarátku máte, môžete už tiež začať plánovať!

Čo sme robili pre to, aby dovolenka prebehla bez chybičky

  • Naplánovali sme si cestu s predstihom. Ušetrili sme a nemali aspoň stresík.
  • Rozhodili sme si úlohy, nech je to fifty fifty. Nikto sa tak v partii necíti menejcenný ani nie je na všetko sám.
  • Chodili sme pravidelne na kafíčko a preberali prípravy. Vo dvojici na nič nezabudnete a spoločne sa od samého začiatku tešíte.
  • Zdieľali sme si online zoznamy. Všetkého – čo chceme vidieť, aj toho, čo si na 3 týždne zbalíme. Žiadna tak neťahala nič navyše a náš chrbát nám poďakoval.

Aspoň raz za päť, desať rokov!

Ak máte pocit, že na vás doma či v práci všetko padá, skúste to – vymeňte minimálne na týždeň parťákov. Zistíte, že nikdy nie ste na takéto dobrodružstvá stará a že zmena prostredia aj ľudí vás vytiahne zo stereotypu všedných dní. Možno sa aj prečistí vzduch doma, dosť pravdepodobne sa na svojho životného parťáka budete zase tešiť – viem, o čom hovorím.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články