Práve čítate

Dámska jazda: Hry na rozlúčku so slobodou

30060  
Zdieľať: 

Dámska jazda: Hry na rozlúčku so slobodou

Letný vánok so sebou každoročne prináša obľúbenú sezónu svadieb. Avšak predtým, ako si novomanželia povedia svoje áno, tomuto výnimočnému dňu predchádza ešte jeden významný deň, rozlúčka so slobodou.

5. 7. 2017 4 min. čítania Redakce
Dámska jazda: Hry na rozlúčku so slobodou

Každá budúca nevesta je iná, niektorá je rada stredobodom pozornosti a chce sa poriadne odviazať, niektorá si zase rada odpočinie a v tento deň strávi typickými dievčenskými vecami spolu so svojimi kamarátkami Preto ak plánujete tento špeciálny deň, je dôležité myslieť najmä na to, čo najviac ocení nevesta.

Avšak nech už tento deň trávite kdekoľvek a akokoľvek, máme pre vás zopár tipov na jednoduché hry, ktorým sa určite poteší každá nevesta, vytvorí sa svadobná atmosféra a rozprúdi sa zábava.

DSC07360

Vedomostná skúška nevesty

Táto hra bude vyžadovať účasť ženícha: družičky vopred napíšu otázky týkajúce sa spoločnej histórie novomanželov a príbehu ich lásky, ktoré dajú najskôr zodpovedať ženíchovi. Na rozlúčke so slobodou sa tie isté otázky položia neveste, ktorá odpovedá podľa seba alebo háda, čo odpovedal ženích. Z nezhodných odpovedí tak vznikajú vtipné momenty a milé odpovede ženícha zároveň pekne zahrejú srdiečko.

Zábavné je neveste stanoviť počet otázok, na ktoré musí správne odpovedať a ak toto číslo nedosiahne, vymyslieť pre ňu úlohu, ktorú musí splniť (nie, že by sme chceli byť zákerní, ale prečo neurčiť toto číslo o niečo vyššie než je reálne splniť?. V otázkach sa pri fantázii medze nekladú a najlepšie je ich vymyslieť na mieru. Ak by ste však nevedeli začať, ponúkame vám zopár príkladov:

– Uveď presný dátum, deň a čas vášho prvého rande.
– Čo mal vtedy na sebe ženích oblečené?
– Kde a kedy ste si dali prvý bozk?
– Kedy zistil ženích, že si tá pravá?
– Kedy a kde ste boli na poslednej spoločnej večeri?
– V akom znamení sa narodila tvoja budúca svokra?
– Keby si mohol byť ženích superhrdina, kým by si chcel byť?
– Aké oslovenie má ženích najradšej?
– K akému zvieraťu by ťa prirovnal?
– Čo ženíchovi na tebe najviac lezie na nervy?
– Akej farby bola ženíchova spodná bielizeň, keď odchádzal na svoju rozlúčku?
– Aké je jeho obľúbené jedlo, ktoré pripravuješ?
– Aká je jeho obľúbená vec na tebe?

Spodná bielizeň podľa osobnosti

Táto hra môže byť zároveň malým darčekom pre budúcu nevestu, ktorý určite využije, napríklad na svadobnej ceste. Každá družička neveste kúpi kúsok spodného prádla, či už niečo odvážnejšie, romantické alebo vtipné, všetky kúsky sa dajú do jedného košíka.  Nevestinou úlohou je uhádnuť podľa osobnosti, ktorá družička jej darovala daný kúsok. Za nesprávny tip, vymyslíte neveste pokutu.

DSC07469

Na čo myslí nevesta?

Pri tejto hre je najlepšie rozdeliť sa na tímy, avšak môžete hrať aj každá za seba. Cieľom je do slovných pojmov so svadobnou tematikou v určitom časovom limite doplniť čo najviac slov totožných s nevestinými odpoveďami. Po vypršaní času tímy postupne porovnávajú svoje odpovede s nevestinými. Trest za nezhodnú odpoveď je na vás, ako to však na rozlúčkach býva, ak odpoviete inak ako nevesta, zvyčajne si odpijete z drinku, ak správne neodpovie nik, pohárik zdvíha nevesta. Inšpirácií na túto hru nájdete na internete pod heslom „What´s the bride thinking.“.

Svadobná krížovka

Keď sa párty a súťaživý duch už poriadne rozbehne, rozdelení na tímy odporúčame pokračovať ďalšou hrou, krížovkou so svadobnou tematikou. Nie, krížovky nie sú iba pre staršiu časť populácie, navyše po prvých hrách a predošlých aktivitách písmená budú trochu skákať a slová sa ťažšie hľadať. Stanovte si časový limit na nájdenie slov a uvidíte, ako sa rozbehne rivalita a pokriky medzi tímami.  

DSC07412

Čo máte v kabelke?

Nás ženy okrem iných pre mužské pokolenie nepochopených vlastností spája jedna vec, a to tajomstvo bezodných kabeliek a počet zbytočných vecí  v nej. Staré fotky, pinzeta, meter, lak na vlasy, zubná niť… nájde sa tam kadečo, tak prečo si neotestovať, ktorý tím v tejto kategórii vyniká? Napíšte si zoznam všetkých možných vecí, ktoré vám napadnú a udeľte im počet bodov podľa pravdepodobnosti výskytu v kabelke. (Inšpiráciu na veci môžete hľadať pod heslom: What´s in my purse.) Na nájdenie jednotlivých vecí si určte limit v sekundách. Tím s najväčším počtom bodov vyhráva.

DSC07504

Tip: na záver môžete spočítať všetky body a určiť výsledné poradie tímov. Ďalší postup už asi poznáte. A hlavne: hry neberte príliš vážne, dôležité je zabaviť sa a neveste dať pocítiť, že spolu s ňou sa tešíte na jej veľký deň.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články