Práve čítate

Zvieracie stojany na šperky

3463  
Zdieľať: 

Zvieracie stojany na šperky

Zamotávajú sa vám retiazky s náramkami a nebaví vás už ráno hľadať obľúbený prstienok vo všetkých škatuľkách? Vytvorte si počas chvíľky originálne stojančeky na šperky so zvieracím strážcom.

18. 11. 2015 2 min. čítania Minty Finty
Zvieracie stojany na šperky

 

IMG_1120

Budete potrebovať:

kryciu farbu (ideálne v spreji)
zvieratko z plastu
malú misku alebo starý tanierik pod šálku
sekundové lepidlo

Postup:

Plastové zvieratká zoženiete v každom hračkárstve za pár korún. Najpraktickejšie sú tie, ktoré majú veľké uši alebo veľké rohy vhodné na zavesenie aj drobnejších ozdôb. Malé drobné zvieratká vyzerajú síce roztomilo, ale ak máte veľa šperkov, siahnite napríklad po dinosaurovi! Starý tanierik po babičke nájdete na pôjde alebo v bazáre, len dávajte pozor, aby sa naň zvieratko vošlo.

Najprv si rozmyslite, v akých farbách bude váš stojanček na šperky. Bude  jednofarebný alebo vo viacerých farbách? Minimalisti môžu mať celý stojan v bielej farbe, efektne vyzerá aj „celokovový“ vzhľad alebo zvieratká pomaľované výraznou farbou ladiacou s tanierikom. Figúrku zvieraťa a prípadne aj tanierik pomaľujte. Najjednoduchší a najlepší krycí efekt má farba v spreji, ktorá navyše rýchlo schne. Ak ju nemáte, vystačíte si aj so zvyškom univerzálnej farby alebo s lakom na nechty, ktorý však nemá až takú dobrú kryciu schopnosť.

Po zaschnutí figúrky a tanierika či mištičky naneste trochu sekundového lepidla na nožičky zvieraťa, priložte na dno nádoby a na niekoľko sekúnd stlačte. Po úplnom zaschnutí už na zvieratko môžete vešať vaše obľúbené šperky!

IMG_1137

IMG_1140

IMG_1143

IMG_1152

IMG_1170

IMG_1174

IMG_1180

Dajte nám prosím v komentároch vedieť, ako doma skladujete šperky vy. A keď si podobný stojanček, ako je ten náš, vyrobíte, pochváľte sa vaším výsledkom! ;)

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články