Práve čítate

Domáca dekorácia, ktorá nám pripomenie vývoj nášho dieťaťa

2266  
Zdieľať: 

Domáca dekorácia, ktorá nám pripomenie vývoj nášho dieťaťa

Čas beží jako bláznivý, já nechytím ho ani vy… spieva vo svojej piesni Karel Gott. Každá mama to pozná a myšlienky podobné textu tejto piesne ju asi napadnú často. Keď si prezerá staršie fotky, keď vyraďuje malé oblečenie či topánočky. Keď upratuje hračky a premýšľa, ako dlho sa s nimi dieťa ešte bude hrať. Nostalgia je namieste, pretože čas naozaj nechytí ani Karel, ani nikto z nás.

17. 2. 2016 3 min. čítania Sexy Mamas
Domáca dekorácia, ktorá nám pripomenie vývoj nášho dieťaťa

Málokto má k dispozícii také obrovské úložné priestory, aby mohol všetky vecičky schovávať pre potenciálnych súrodencov alebo budúce generácie. Občas však máme určitú maličkosť spojenú so silným zážitkom, milou spomienkou. Alebo je to niečo, na čom naše dieťa veľmi liplo. Takéto veci nemusia vôbec opustiť náš domov a môžeme z nich vytvoriť originálnu dekoráciu, ktorá nám a našej rodine bude pripomínať vývoj nášho dieťaťa.

aDSC01474

Kvetináč z detských topánok

Ukážem vám pár tipov, ako som sa vecí nevzdala ja. Dcérine prvé martensky. Milovala ich a navyše ja som mala úplne rovnaké. Že boli pekelne drahé, pretože som ich objednávala až z Anglicka, ani nechcem spomínať. Nič nám však nie je drahšie ako životné zážitky a detská radosť. Rozhodla som sa, že si tieto topánočky necháme. Kúpila som dve kvetinky v tých najmenších kvetináčoch, ktoré sa dali zohnať, obalila som ich potravinovou fóliou a opatrne vsunula do topánočiek. Výsledok vyzerá celkom cool, čo myslíte?

aDSC01473

Odliatky malých detských ručičiek

Rast vašich detí môžete zaznamenávať aj inak. V obchodoch je veľa súprav na výrobu odliatkov nožičiek, ručičiek. Jedun takú sme si zadovážili a som rada, že sme odtlačky detí vyrobili. Niekedy však ide o pomerne drahé výrobky a výsledok sa bohužiaľ vždy nemusí podariť. V tomto prípade sú vďačné fotky. Z fotiek vždy vytvoríte krásnu a cenovo dostupnú dekoráciu. Keď ste dieťa pravidelne merali, vyrobte napríklad nástenný meter a pri každom meraní môžete do nameranej výšky prilepiť na stenu jeho aktuálnu fotku. Takéto časozberné fotografie pobavia vás i vaše deti. Toto mám určite v pláne.

aDSC01466

Najviac kresieb máte z detstva, tak ich nevyhadzujte

Obrázky − vaše deti nikdy nenamaľujú toľko obrázkov ako práve v detstve. Ak sa teda nedajú na dráhu výtvarníka. Prvý ozajstný obrázok som od dcéry dostala, keď ako dvojročná bola prvýkrát v škôlke. Zároveň som ju s tým obrázkom odfotila. Na obrázky sme vyrobili zložku, kam obrázky schovávame. Ten prvý je však srdcovou záležitosťou. Zarámovala som ho a do rovnakého, ale menšieho rámčeka som pridala fotku, na ktorej ho drží… Bože a je na nej tááák malinká. Samozrejme, spomienky si možno uchovať aj v pamäti, ale skúste sa zamyslieť nabudúce, až budete mať nejakú nostalgickú vec v ruke, či sa chcete spoliehať na to, že nedostanete Alzheimera. A rada na záver, nič sa nemá preháňať: preto nech to v byte nie je samá relikvia.
aDSC01435

aDSC01396

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články