Práve čítate

Menovky a ozdoby zo samotvrdnúcej hmoty

2584  
Zdieľať: 

Menovky a ozdoby zo samotvrdnúcej hmoty

Každý rok pripravím vianočnú výzdobu trochu inak. Tento rok bude u nás  vládnuť rustikálna atmosféra − ozdoby z dreva, prírodné materiály a ručne vyrábané menovky na darčeky.

16. 12. 2015 2 min. čítania Simona Švarcová
Menovky a ozdoby zo samotvrdnúcej hmoty

Pre tento rok som sa podobne ako pred niekoľkými rokmi rozhodla pre menovky zo samotvrdnúcej hmoty (kúpite ju v papiernictve alebo v umeleckých potrebách). Veľmi dobre sa s ňou pracuje a výsledné menovky vždy zožnú úspech. Ak máte chuť vyrobiť si podobné menovky, nechajte sa inšpirovať nasledujúcim návodom a fotkami.

3129

Budete potrebovať:

balík samotvrdnúcej hmoty v bielej farbe
sadu formičiek
valček
špajľu
kúsok čipky alebo inej vzorkovanej látky

Postup:

Odkrojte kus samotvrdnúcej hmoty a vyvaľkajte z nej asi 2-milimetrový tenký plát. Na pripravený plát položte čipku alebo inú vzorkovanú látku a pomocou valčeka vytlačte vzor látky do plátu. Potom látku opatrne odstráňte.

Teraz prichádza čas na roztomilú sadu formičiek v plechovke. Formičkami vykrajujte  menoviek rôzneho tvaru. Ja som sa rozhodla pre hviezdičky a srdiečka. Potom už len špajľou do každej menovky urobíte dierku.

Menovky nechajte cez noc uschnúť na radiátore. Ak ste netrpezliví ako ja, môžete ich dať do rúry a asi pol hodinky piecť pri nízkej teplote (cca 60 stupňoch). Potom už stačí len cez dierku prevliecť povrázok a menovky sú hotové. Nakoniec  na ne napíšete fixkou mená alebo menovky necháte na darčeku nevyplnené ako dekoračný prvok. Dokonca môžete nimi ozdobiť aj stromček − tak ako tento rok ja.

3151

3171

3198

3258

Vyrábíte si doma také vlastnoruční vánoční ozdoby? Dejte nám do komentářů vědět jaké. ;)

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články