Práve čítate

Domáce antibiotikum podľa ajurvédy

5316  
Zdieľať: 

Domáce antibiotikum podľa ajurvédy

Prichádza čas, keď sa desíme každého zakašľania a kýchnutia. Jeseň so sebou okrem pestrofarebného lístia prináša aj rôzne prechladnutia a choroby, ktoré sa rýchlo šíria. Ak zatiaľ neležíte v horúčkach v posteli, ale bojíte sa, že vám, resp. vašim deťom to hrozí, môžete si skúsiť vyrobiť domáce antibiotiká, ktoré kombinujú ozdravné účinky cesnaku s prastarou indickou medicínou ajurvédou.

7. 11. 2016 2 min. čítania Redakce
Domáce antibiotikum podľa ajurvédy

Ajurvéda označuje systém tradičného indického lekárstva, ktorý lekári praktizujú pri ľahších chorobách a ochoreniach. Pomocou bylinkových extraktov vám pokúsia vrátiť životnú energiu potrebnú pre rovnováhu, preto z návštevy ajurvédského lekára si odnesiete aj odporúčania pre zdravšiu životosprávu, na cvičenie alebo spôsob, ktorý vám pomôže sa uvoľniť.

Ajurvédski lekári veria, že príčinu väčšiny zdravotných problémov treba hľadať v psychosomatike. Názory lekárov na Západe sa na túto tému líšia, napriek tomu sa ajurvéda pri liečení praktikuje aj v Čechách a na Slovensku, kde sa považuje za alternatívnu medicínu.

Napriek tomu pri chorobe nezabúdajte na návštevu lekára, tieto antibiotiká vám najlepšie poslúžia ako prevencia, nejedná sa o náhradu profesionálnej lekárskej starostlivosti a overených účinkov liekov západnej medicíny.

_MG_9594

Suroviny

2 paličky cesnaku
rovnaké množstvo zázvoru
biele alebo červené víno na doliatie
70 % alkohol (lieh)

Postup

Strúčiky cesnaku ošúpeme, odvážime, aby sme podľa toho zistili potrebné množstvo zázvoru, a posekáme do pohára. Postrúhame zázvor, pridáme k cesnaku a zalejeme vínom (víno nalievame z odmerky, aby sme poznali jeho presné množstvo).

Necháme 2 týždne lúhovať. Potom pridáme rovnaké množstvo alkoholu, koľko je tam vína. Po 24 hodinách zlejeme a môžeme užívať 8 až 10 kvapiek denne na lačno až do zbavenia sa ťažkostí.

_MG_9639

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články