Práve čítate

Domáci masážny olej

3102  
Zdieľať: 

Domáci masážny olej

Kvalitný masážny olej dokonale prehreje pokožku aj svalovú hmotu. Okrem toho pokožku hydratuje, dodá jej hebkejší vzhľad a pomáha regenerovať jazvy a ďalšie kožné nedokonalostí.

20. 11. 2017 2 min. čítania Redakce
Domáci masážny olej

Teraz si všetci položme ruku na srdce a úprimne si povedzme, kto z nás netrpí bolesťami chrbta a ďalších svalov. Ak celý deň sedíme pri počítači v kancelárii a najväčším pohybom je cesta po kávu a späť, niet ani divu. Bohužiaľ sa to však stáva aj tým, ktorí sa snažia pravidelne cvičiť a posilňovať. Jednotvárna poloha pri práci, či už posediačky alebo v stoji, sa na našich chrbticiach podpisuje naozaj neblaho a my potom doma často nariekame nad stuhnutými chrbtom či krčnou chrbticou. Opačným problémom je zase namáhané svalstvo pri prílišnom fyzickom vypätí. Našťastie je tu však jedna veľmi príjemná možnosť, ako sa týchto problémov elegantne zbaviť. Masáž.

Masážou snáď nepohrdne nikto a či už ju spojíme s pohodovým odpočinkom a horúcou vaňou alebo romantickým večerom vo dvojici, rozhodne si ju poriadne užijeme. Môžeme ju považovať za najlepšiu metódu harmonizácie tela a ducha. Žiadny skúsený masér sa však pri masírovaní nezaobíde bez kvalitného oleja.

Masážny olej, ktorého recept vám ponúkame, obsahuje nasledujúce zložky. Makový a sezamový olej bohaté na vitamín E a nenasýtené mastné kyseliny. Pokožke dodajú živiny a chránia ju. Silnú antioxidačnú zložku, ktorá cez póry zbaví telo rôznych nečistôt a toxických látok, získame macerovaním zeleného čaju. Vôňa damašskej ruže navodí pokojnú a uvoľnenú atmosféru a otvorí zmysly príjemným zážitkom. Tak sa nebojte urobiť niečo pre seba a namasírujte aj svojho partnera či partnerku, uvidíte, že to ocenia.

Ingrediencie

50 ml makového oleja
50 ml sezamového oleja
3 lyžičky sypaného zeleného čaju
9 kvapiek esenciálneho oleja z damašskej ruže
3 kvapky vitamínu E
fľaštička

Postup

Najprv vo fľaštičke zmiešame sezamový a makový olej. Do zmesi nasypeme zelený čaj, pretrepeme a necháme aspoň deň odstáť. Tekutinu potom môžeme zliať, čaj sa však usadí na dne fľaštičky, ale pokojne ho môžete nechať ďalej lúhovať aj počas používania.

Do zmesi pridáme zvyšné ingrediencie, premiešame alebo pretrepeme a môžeme sa pustiť do masáže. Ak sa vrstvy v oleji po čase oddelia, je vždy dobré pred každým použitím fľaštičkou trocha zatriasť, aby sa všetky zložky dokonale premiešali.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články