Práve čítate

8 tipov, ako vybaviť domček pre bábiky

5139  
Zdieľať: 

8 tipov, ako vybaviť domček pre bábiky

Každý domček na hranie potrebuje svoje vybavenie, aby bábiky nebývali v holobyte. Keď sme zariaďovali ten náš, skvelo som sa pri tom odviazala a veľa vecí som namiesto nákupu v hračkárstve sama vyrobila. Zaberie to chvíľku času, ale zato máme všetko presne podľa svojich predstáv.

21. 5. 2018 3 min. čítania Denisa Charvátová
8 tipov, ako vybaviť domček pre bábiky

Izbičky

V domčeku, ktorý som vyrábala na hranie pre svoje dve dievčatká, sú izbičky inšpirované populárnym severským dizajnom: má biele steny a prírodné podlahy. Dohodla som sa s dcérkami, že bývanie bábikám vytapetujeme, keď sa domček ušpiní, čo sa počas detských hier časom jednoducho stane. :-)

Aby ale steny neboli úplne strohé, rozveselila som ich papierovými dekoračnými páskami (tie naše už sa v e-shope Tchibo vypredali, ale nájdete tam aj iné). Domček potom pôsobí oveľa živšie.

Terasa

Pôvodnému domčeku zatiaľ chýbalo zábradlie na terase. To som vyrobila z dvoch typov drevených líšt z hobby marketu: guľatých tyčiek na stĺpiky a profilovej lišty na okraj zábradlia.

Výroba bola jednoduchá:

  1. Všetky lišty som si narezala na požadované dĺžky.
  2. Profilovú lištu som natrela šedou farbou v odtieni strechy, stĺpiky som nechala prírodné a všetko zlepila dokopy.
  3. Na hotovú terasu sme umiestnili záhradné kresielka a stolček, dole pod terasu, do garáže, prišlo auto pre bábiky.

Okná

Zvyšky guľatých tyčiek z terasy som využila ako garniže na záclonky.

Narezala som ich o trochu dlhšie, ako je šírka okienok, a prevliekla ich do skrutkových očiek upevnených nad lištami okienok. Z kúskov látok som vyrobila záclonky, ktoré sa na tyčky len navlečú.

Môj tip: Nezabudnite látku na záclonky nastrihať trochu širšiu, aby aj pri zatiahnutí boli nariasené. V domčeku to myslím vyzerá oveľa útulnejšie.

Kuchyňa a kúpeľňa

Vybavenie do týchto dvoch izieb som zatiaľ ponechala bez väčších kreatívnych zásahov (len do kúpeľne som uháčkovala okrúhly koberček) a na prianie staršej dcérky som objednala konkrétne produkty z internetu.

Má teraz kuchyňu vybavenú možno ešte lepšie ako ja. :-)

Obývačka

Obývačka bola na výrobu časovo najnáročnejšia. Vyrábala som totiž nábytok, podušky aj dekorácie.

Z rovnakej látky ako na záclonky som s pomocou šijacieho stroja ušila jedno veľké a dve menšie kresielka. Všetky sú vyplnené molitanom. A doplniť k nim podušky v rôznych veľkostiach bola už taká čerešnička na torte. :-) Je to „piplačka“, ale vyzerá to krásne. Keby som nevedela šiť, tak by som sa ale nebála skúsiť nájsť výbavičku na internete.

Pod televízny stolček som uháčkovala väčší koberček s motívom kvetiny.

Kvetiny vyzerajú veľmi prácne, ale v skutočnosti boli jednoduché. Vyrobila som ich s pomocou drôtika, farebného papiera a raznice v tvare kvetinky.

Jedáleň

Pôvodne mala byť obývačka, susediaca s kuchyňou, vrátane jedálne. Tú sme ale kupovali a bola väčšia, ako sme čakali. Preto staršia dcérka rozhodla, že ju presunieme do podkrovia a že bábiky to určite zvládnu.

Spálňa

Postieľku bábikám priniesol Ježiško. Lôžko ale bolo z papierového kartónu, ktorý veľmi rýchlo vypovedal službu. Preto som využila zvyšný materiál z kresielok a z molitanu a látky „na poťahy“ som postieľku dorobila.

Pre ozvláštnenie spálne som vyrobila luster z korálikov. Inšpiráciou na jeho výrobu mi bol luster z Fantoma opery.

Svetlo v celom dome

Pretože si dievčatko sťažovalo na šero v izbách, hlavne pri večernom hraním, vyriešila som tento problém LED svetielkami. Dlhá reťaz do zásuvky je zavesená na stope a ťahá sa celým prízemím. V spálni je ako dekorácia menšie LED svetielko umiestnené do pohára.

Teraz nás ešte čaká výber obrázkov na steny. A vám prajem, nech si pri výrobe a vybavovaní domčeku užijete toľko zábavy a spoločne pekne stráveného času pri hraní ako my.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články