Osvieženie tela aj mysle
Levanduľa a espresso sú dôkazom, že protiklady sa priťahujú. Fialová, opojne voňajúca bylinka je balzam na nervy a vraj dokáže tiež zatočiť s tráviacimi ťažkosťami a bolesťou hlavy. Keď k nej pridáme espresso, ktoré je majstrom v dobíjaní energie, vznikne skvelá súhra. A tonic to všetko korunuje.
Ako vybrať perfektný tonik
S tonikom to nie je len tak. Niektoré druhy sú také aromatické, že by mohli prehlušiť chuť levandule. Vyberajte teda čo najjemnejší. Úplne najlepší je levanduľový tonik – nájdete ho napríklad v e-shope jednej moravskej levanduľovej farmy. Ale samozrejme aj obyčajný (jemný a neochutený) tonik z obchodu urobí parádu.
Príprava espresso tonicu s levanduľou
Čo budete potrebovať
- Espresso z kávovaru alebo mokka kanvičky
- Dobre vychladený tonik, môžete skúsiť domáci, tu nájdete recept
- Levanduľový sirup
- Kocky ľadu
Postup
- Pripravte si espresso.
- Menší pohár naplňte ľadom.
- Prilejte levanduľový sirup (primerané množstvo podľa chuti) a cca 80 ml toniku.
- Opatrne premiešajte.
- Na záver pomaly cez lyžičku pridajte espresso – vytvorí sa vám tak pekný dvojfarebný efekt.
- Nápoj môžete na záver ozdobiť kvetom levandule.
Vyskúšate to tiež? Za seba veľmi odporúčam. A ak chcete svoju kávu levanduľovú po všetkých stránkach, zamrazte si 1-2 dni predtým kúsky levandule vo formičkách na ľad. Kvetinové ľady nielenže spestria váš nápoj, ale ešte mu dodajú arómu francúzskeho Provensálska. Santé! ?
Leto nekončí
Trendové oblečenie v kaki, bielej a ružovej