Práve čítate

Majte krásnu pokožku aj v sychravom počasí

3636  
Zdieľať: 

Majte krásnu pokožku aj v sychravom počasí

S nástupom chladných a sychravých dní prichádza veľmi často aj veľa trápenia s pleťou. Pokožka býva oveľa suchšia, náchylnejšia k teplotným zmenám, je červenkastá a svrbí. Že to poznáte? Možno je načase popremýšľať nad zmenou. S každým ročným obdobím je totiž dôležité urobiť malé zmeny v starostlivosti o pokožku. A podľa počasia to vyzerá, že už nastal pravý čas! Čo robiť inak, aby pleť žiarila ako v lete?

24. 10. 2016 3 min. čítania Alex Fráňová
Majte krásnu pokožku aj v sychravom počasí

Šetrnejšie odlíčenie

Bez ohľadu na to, aký typ pleti máte, snažte sa v chladných dňoch vyhnúť agresívnym odličovacím prípravkom. To znamená takým, ktoré čistia pleť do hĺbky, zbavujú pokožku vrchnej vrstvy a majú silné exfoliačné účinky. Väčšina z nás má totiž v jesenných a zimných mesiacoch citlivejšiu pleť, ktorá je náchylná k vysušovaniu. Necitlivé čistenie by ju mohlo zbytočne zbaviť prirodzených látok, ktoré sa v nej nachádzajú a zvlhčujú ju. Radšej siahnite po jemných odličovadlách na olejovej báze, ktoré make-up šetrne odstránia a zároveň zanechajú pleť dokonale čistú a hydratovanú.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vymeňte hydratačný krém za niečo hustejšie

Základom krásnej a rozjasnenej pleti je hydratácia, bez tej to skrátka nejde. Skúste vymeniť hydratačný krém za hutnejšiu verziu, ktorá pleti dodá extra porciu vlhkosti. Ak sa vaša pleť cez deň stáva mastnejšou, ráno ju natrite jemným krémom a na noc jej doprajte výživnejší krém. Zabúdať by ste nemali ani na hydratáciu zvnútra. Pitný režim je v zime rovnako dôležitý ako v lete, preto sa snažte piť veľa vody aj v chladnejších dňoch, hoci to vaše telo toľko nevyžaduje. Vaša pleť bude žiariť!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pridajte sérum

Chcete zo svojho hydratačného séra získať maximum? V tom prípade zaraďte do vášho večerného rituálu aj pleťové sérum. Sérum je vyvinuté tak, aby preniklo hlboko do pleti a poskytlo jej najdôležitejšie živiny. Krém naopak, vytvorí medzi pleťou a vonkajším prostredím ochrannú bariéru, čím pleti pomáha zachovať vlhkosť. Najúčinnejšie látky však pleť dostane priamo zo séra. Aplikujte ho každý večer na vyčistenú pleť pred nanesením hydratačného krému a za pár dní uvidíte výsledky.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vyskúšajte pleťové oleje

Trápia vás suché miesta, na ktorých sa robia šupinky? Povolajte do zbrane prírodné oleje! Rozotrite zopár kvapiek medzi prstami a jemne ich vklepte do pleti. Tento trik bude záchranou pre všetky majiteľky suchej pleti. Olej použite po hydratačnom kréme a dajte zbohom suchým miestam. A že v kúpeľni práve žiadny pleťový olej nemáte? Poobzerajte sa v kuchyni ‒ panenský olivový alebo kokosový poslúži rovnako dobre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pery na zahryznutie

V chladných dňoch sa nemá zabúdať ani na pery, ktoré môžu byť suché a popraskané. Doprajte im každý večer cukrový peeling, ktorý jemne votriete do pier a potom opláchnete. Vyrobiť si ho môžete aj doma, stačí vám jedna lyžička trstinového cukru, jedna lyžička kokosového oleja a jedna lyžička medu. Táto zmes nielenže skvelo chutí, ale vykúzli pery doslova na bozkávanie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pleťové masky

Že pre krásnu hydratovanú pleť nemôžete už viac urobiť? Omyl! Vyčleňte si pár minút pre seba a dajte si hydratačnú pleťovú masku. Na jeseň a v zime aj dvakrát týždenne. Na pleť si naneste silnejšiu vrstvu masky a odpočívajte. Po niekoľkých minútach masku opatrne zotrite teplým uterákom a pokračujte vo vašom každodennom skrášľovacom rituáli. Ak vás klasické masky nebavia, vyskúšajte tie, ktoré sú napustené ošetrujúcimi látkami. Stačí ich len priložiť na niekoľko minút na pleť a potom jednoducho odstrániť a zvyšky produktu votrieť do pleti.

Obmeňte váš kozmetický arzenál, pridajte zopár produktov a pochváľte sa krásnou pleťou.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články