Práve čítate

Menu z filmov: kura s pikantnou čokoládovou omáčkou podľa Čokolády

2783  
Zdieľať: 

Menu z filmov: kura s pikantnou čokoládovou omáčkou podľa Čokolády

Kto by nemiloval film Čokoláda, kde máte naraz dve úžasné veci: Johnnyho Deppa a veľa čokolády? Navyše po nej nepriberiete ani gram, teda pokiaľ pri sledovaní filmu nezjete na posedenie celú tabuľku ako ja.

12. 2. 2018 2 min. čítania Michaela Šupáková
Menu z filmov: kura s pikantnou čokoládovou omáčkou podľa Čokolády

Čokoládou som sa inšpirovala aj pri valentínskej večeri. Pokiaľ sa neuspokojíte s bonboniérou, prekvapte svojho miláčika romantickou večerou. Recept na kura s pikantnou čokoládovou omáčkou (v Mexiku nazývanou „mole“) mám osobne vyskúšaný na svojej drahej polovičke.

Výsledné kura s čokoládovou omáčkou

Na večeru pre 2 osoby potrebujete:

  • 2 kuracie stehná (2× 250 g)
  • 1 stredne veľkú cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice olivového oleja
  • šťavu z 1/2 citróna
  • 2 lyžice medu
  • štipku mletého chilli
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 40 g horkej čokolády
  • 300 ml vody alebo kuracieho vývaru
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Samotný recept je pomerne jednoduchý:

Časová náročnosť: necelá hodina (55 minút)

  1. Kuracie stehná omyjeme a z oboch strán ich osolíme a okoreníme.
  2. V hrnci alebo vysokej panvici na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak (približne 3 minúty).

Restovanie cibuľky

  1. Pridáme kuracie stehná a prudko ich opečieme z oboch strán.
  2. K opečenému kuraciemu mäsu pridáme citrónovú šťavu, med, mleté chilli, mletú škoricu a všetko nakoniec podlejeme vodou alebo vývarom.

Opekanie kuracích stehien

  1. Hrniec alebo panvicu prikryjeme pokrievkou a mäso pozvoľna dusíme 40 minút.
  2. Keď je kuracie mäso mäkké, vytiahneme ho a uchováme v teple. Do výpeku pridáme na kocky nalámanú čokoládu a miešame, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí.

Rozpúšťanie čokolády do omáčky

  1. Hotovú omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom, aby bola krásne hladká.
  2. Kuracie stehná naservírujeme na tanier, prelejeme čokoládovou omáčkou a podávame s varenými zemiakmi alebo ryžou.
Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články