Práve čítate

Na kávičke s Evelyn

2901  
Zdieľať: 

Na kávičke s Evelyn

Evelyn je mladá slovenská stand-up komička a po novom aj herečka a scenáristka, ktorá začala svoju kariéru na svojej Facebookovej stránke, kde doteraz pravidelne uverejňuje vtipné videá.

17. 1. 2017 4 min. čítania Redakce
Na kávičke s Evelyn

Po videu o kunách z Chorvátska, ktoré uverejnila pred dvomi rokmi sa Evelyn skutočne zviditeľnila a Slováci si jej humor a charaktery zamilovali. Momentálne Evelyn natáča druhú sériu televízneho seriálu a dnes s ňou preberieme všetko od kávy až po jej plány do budúcna.

Keďže v Tchibe milujeme kávu, prvá otázka bude: čo vy a káva? Alebo radšej čaj?

Káva – jednoznačne, milujem kávu. Som kávičkárka ako lusk – ísť na kávu je pre mňa gro každého pekného dňa.

Stali ste sa známa vďaka vašim zábavným virálnym videám, ktoré ešte stále zdieľate na svojej Facebookovej stránke. Mali ste ambície stať sa osobnosťou slovenského showbiznisu, keď ste začínali?

Nemala som ambície niečím sa stať, iba som robila, čo ma bavilo a prirodzene sa to niekam posúvalo.

Svet podla Evelyn_07
TV JOJ: Svet podľa Evelyn.

Vo videách s nadhľadom žartujete o typických problémoch, s ktorými sa žena dennodenne vo svojom živote stretáva. Je to zároveň aj vaša cesta ako sa zbaviť niektorých vlastných pochybností?

Samozrejme, je to taká terapia pretaviť problém do vtipného videa. Akonáhle to pustím von, prichádzajú reakcie od žien, že ich to trápi tiež, vedia sa s tým stotožniť a to je skvelý pocit vedieť, že v tom nie sme samé.

Ktoré z videí je doposiaľ vaše obľúbené?

Pre mňa je veľmi obľúbené moje posledné video – Realitná maklérka.

Máte vyhradené dni, ktoré máte určené na natáčanie alebo skôr tvoríte spontánne, keď vás niečo napadne?

Chcela by som to tak mať, ale nedá sa tak fungovať. Môžem mať vyhradené dve hodiny, pripravené pero a papier, vypnutý telefón a len tam sedím a čuším a nič – prichádza to samo a nečakane. Čiže keď to príde – väčšinou v noci, tak zapisujem ako besná, aby som to do rána nezabudla.

Svet podla Evelyn_10
TV JOJ: Svet podľa Evelyn.

Váš humor zaujal aj televíziu, vystúpili ste v rôznych programoch a dokonca máte už za sebou aj prvú sériu svojej televíznej show, v ktorej hráte s ďalšími hercami a podieľate sa aj na scenári. Bolo ťažké zvyknúť si na to, že už nehráte sama za seba, ale pracujete v kolektíve?

Bolo to pre mňa úplne prirodzené, dokonca sa mi to páčilo oveľa viac. Je to viac zábavy – boli sme skvelá partia, čiže pre mňa, napriek tomu, že to bolo náročné, to bol jeden z najkrajších zážitkov vôbec.

Čo považujete za najväčšie pozitívum, ktoré vám táto príležitosť priniesla? Vnímate aj nejaké negatíva vyplývajúce z objavenia sa na televíznej obrazovke?

Skúsenosť na nezaplatenie. Naučila som sa toho veľmi veľa. A negatíva, tým, že sa na to nesústreďujem, neviem vám o žiadnych napísať.

Aká je Evelyn, keď nie je v pracovnom “mode”? Vypínate niekedy?

Samozrejme vypínam, ale priznám sa, ide to ťažšie. Aká som? Podľa toho, ako sa zobudím.

N37A1843_FFF
Evelyn ako ambasádorka Behu v lodičkách.

Je ťažké zvládať školu, prácu a ďalšie vaše projekty a aktivity zároveň? Dostali ste sa niekedy do bodu, kedy ste to chceli vzdať?

Je to náročné. Áno, boli slabšie momenty, ale školu mám za sebou a mám jasnejšie v tom, čo chcem robiť, takže už v tom nemám taký neporiadok.

Tento rok ste sa stali ambasádorkou Behu v lodičkách a podporili tak športovo-charitatívny projekt. Dala vám táto skúsenosť iný pohľad na problémy, ktorými sa zaoberajú zdraví ľudia?

Som veľmi rada, že som tento rok mohla pomôcť Miške, ktorej putoval výťažok z behu. Boli sme niekoľko krát spolu na káve aj pred aj po behu a samozrejme, že mi to dalo iný pohľad na problémy. Hlavne bol z mojej strany veľký obdiv a radosť pozerať sa na to ako Miška napriek svojím problémom bojuje, nevzdáva sa, je usmiata a plná energie.

Čo plánujete do budúcna?

Uvidíme, ja sa vždy nechám prekvapiť, čo mi život prinesie. Ale tento rok by som chcela dotiahnuť svoj internetový seriál. Uvidíme, držte palce.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články