Práve čítate

Netradičné spôsoby upratovania

3133  
Zdieľať: 

Netradičné spôsoby upratovania

Upratovanie, to je to krásne slovo, ktoré sa vám vybaví aspoň raz týždenne. Či už upratujete dobrovoľne, alebo nie, musíte uznať, že je to rituál. Existujú ľudia, pre ktorých je táto činnosť dokonca terapiou. Pre niekoho vedomou, niekto si v nej zase úplne podvedome vybíja svoj hnev na šéfa či na ťažký týždeň.

2. 9. 2015 2 min. čítania Redakce
Netradičné spôsoby upratovania

Nech už ste na tom akokoľvek, skúste sa na upratovanie pozrieť kreatívnejším pohľadom. Máte skriňu plnú rôznych chémiou voňajúcich prostriedkov? A čo tak k nim pridať parádnu ruskú či fínsku vodku? Poďme sa pozrieť na niekoľko spôsobov jednoznačne netradičného upratovania, pri ktorom sa rozhodne nebudete nudiť a možno dokonca zmeníte pohľad na obľúbený nápoj.

Vodka nerieši len zlú náladu 

Prehrať znova

Milujete koktaily, ktorých základom je práve vodka? Pochutnáte si na nich v klube alebo v piatok večer doma po celotýždennom zhone? Na druhý deň však domácnosť volá po upratovaní a vy ste leniví ísť do obchodu, aby ste kúpili nejaký čistič. Siahnite teda po zvyšku vodky zo včerajška, nalejte ho do prázdnej nádoby od čistiaceho prostriedku, ktorý používate, a trochu to zrieďte vodou. Výsledkom je výborný čistiaci základ, ktorý nepáchne po chemickom citróne ani po azúrovom pobreží. Len do toho! Prach, baktérie a odolná špina nemajú šancu, keď máte v rukách riedený štyridsaťpercentný lieh!

Sóda je základ, a to nielen pečenia 

Prehrať znova

Sóda je čarovný prášok. Vie vytvoriť najlepší nadýchaný koláč a ešte… odstrániť pleseň, zaschnuté fľaky a ďalšie nepríjemnosti, ktoré zanechala vaša zlatá mačička (niekde za pohovkou). Pretože sóda skvele reaguje s peroxidom vodíka, nie je nič lepšie ako tieto dve látky zmiešať a vytvoriť si bezkonkurenčný čistiaci prostriedok všetkých čias a za pár eur. Niektorí ľudia sú natoľko uchvátení účinnosťou tejto chemickej zlúčeniny, že sa dokonca nezdráhajú si s ňou bieliť aj zuby. To vám samozrejme neodporúčame, pretože po pár podobných pokusoch môžete svojej sklovine povedať „zbohom“, ale zatočiť s plesňou na obkladačkách v kúpeľni či so zaschnutými zvyškami jedla na odpadkovom koši jednoznačne môžete.

Ocot – kráľ upratovania? 

Prehrať znova

A aby sa nepovedalo, že sme zabudli na niečo také tradičné a samozrejmé ako ocot. Tu je! Vo všetkej svojej kráse! Ocot pomôže nielen so zanedbanou kanvičkou, v ktorej sa usadil vodný kameň (tak dlho ste odkladali čistenie, až ste sa zdesili, ako vyzerá), ale aj s vyčistením umývačky. Hodí sa aj na všetky nerezové povrchy, ktorých premohlo zvápenatenie.

Tak len do toho, kreatívny prístup  urobí zábavným aj upratovanie!

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články