Práve čítate

Keď si trend priznanej bielizne vyskúša dievča krv a mlieko

14386  
Zdieľať: 

Keď si trend priznanej bielizne vyskúša dievča krv a mlieko

Doma mi vždy hovorili, že spodná bielizeň je spodná, pretože je naspodku všetkého oblečenia , a jediná situácia, kedy ju niekto cudzí môže vidieť, je, keď ma odvezú do nemocnice. Teraz je naopak trendy, keď vám vykúka čipka spod trička. Môže si to ale dovoliť aj niekto iný ako modelky?

19. 9. 2018 3 min. čítania Marie Háková
Keď si trend priznanej bielizne vyskúša dievča krv a mlieko

Mám 30, nosím veľkosť 40–42 a moje prsia sa do ruky skôr nevojdú. Na normálnu ženskú super, na behanie po vonku s priznanou bielizňou sa veľmi necítim. Keď to ale môžu nosiť iné baby, chcela som to aspoň skúsiť.

Vyskúšala som 3 trendy varianty priznanej bielizne z aktuálnej čipkovej kolekcie Tchiba. Hodnotiace kritérium nositeľnosti: trúfla by som si tak na nedeľný obed k mame?

Modelkovsky: kuk-spod-svetra

Ozdobnú podprsenku (bralette) vykukujúcu spod voľnejšieho svetra som odpozerala od svojej kolegyne, ktorá vyzerá ako modelka, a vždy som si myslela, že niečo také pristane len jej.

Prekvapilo ma, aká je bralette pohodlná. Kľudne si v nej môžem zdriemnuť bez toho, aby tlačila, takže na víkendy je pre mňa ideálna. Doteraz som mala problém podobný kúsok zohnať, väčšinou je šitý na dievčatá s veľkosťou do C a tie obdarenejšie majú smolu. Ja mám D-E a konkrétne táto bralettka (veľ. 42) mi sedí dobre.

Myslím si však, že ju budem aj naďalej nosiť ako veľmi pekný kúsok schovaný pod oblečením, prípadne nechám len trošku vykúkať ramienko. Taký hlboký výstrih je na mňa predsa len moc – a na ten nedeľný obed by som si s ním určite netrúfla. Čo vy?

Tip pre väčšie prsia: pokiaľ je pre vás nosenie podprsenky bez opory nepredstaviteľné, ale čipka pod svetrom sa vám páči, môžete si dať klasickú podprsenku a na ňu tielko s čipkovou vsadkou. Ja som ho využila v nasledujúcom modeli. Prípadne by sa vám mohla páčiť podprsenka s výraznou čipkou.

Máš to naopak: (čipkované) tielko cez tričko

Pokiaľ ste tiež vyrástli na prelome milénia – spomínate si, ako sme v puberte nosili dve tričká na sebe? Teraz sa móda vrátila a vytiahla na svetlo ozdobné košieľky. S myšlienkou, že budem vyzerať, ako keby som sa nevedela obliecť v správnom poradí, som to skúsila tiež.

Páči sa mi, že na sebe môžem mať tielko, a pritom mi nevypadávajú prsia von ani ma neznervózňujú holé ramená. Navyše si môžem užívať „trend priznanej bielizne“, aj keď pod tým všetkým mám nie-tak-sexy podprsenku s oporou.

K mamine by som takto išla s kľudom, dokonca som takto išla aj do práce. Nielenže sa nikto nesmial, ale dostala som aj pár pochvál.

Ako nosiť tielko cez tričko

  1. Tmavá košieľka cez svetlé tričko je vždy lepšia. Klasika je biele tričko, čierne tielko, ale biele tričko moja skriňa neponúka a pásiky sú naopak skoro moje poznávacie znamenie.
  2. V nohaviciach sa pravdepodobne budete cítiť lepšie ako v sukni. Nemusia splývať s košieľkou, ale ani by nemali príliš kontrastovať.
  3. Veľmi štíhlej postave sedia voľné oba vršky. Slovanské dievčatá s definovaným pásom ocenia kombináciu skôr na telo, jabĺčka a obdĺžniky zase tesnejšie spodné tričko a voľnejšiu košieľku.

Oblečená-neoblečená: plne priznaná podprsenka pod priehľadným topom

Keď som si model skúšala ešte pred fotením, zistila som dôležitú vec: slovanské typy môžu na hladký strih topu zabudnúť. Pokiaľ sa necítite ako modelka, zachráni to voľnejšia košeľa (ako v mojom prípade) alebo blúzka z hustejšej čipky.

A dosť pomáhajú príjemné sťahovacie nohavičky z rovnakej kolekcie, ktoré tvarujú, ale neškrtia. Aleluja! Sukňou do pásu som zakryla pupok a hneď to šlo.

Na denné nosenie si netrúfam, ale na večer sa mi takýto outfit veľmi páči a myslím, že skôr ako na obed k mamine by som si ho dala, keď spolu pôjdeme napríklad do divadla.

A musím sa podeliť ešte o jednu vec: prekvapilo ma to, ale táto podprsenka je dokonalá one-size. V inej farbe si ju skúšala modelka na fotenie pre iný článok na Tchibo Blogu, a táto podprsenka jej veľmi pekne sedela, aj keď má dekolt oveľa menší ako ja. A úplne rovnako sedí aj mne. Látka sa natiahla bez toho, aby začala byť priehľadná. Takže dámy, nebojte sa jej! :)

Finálny verdikt: priznaná bielizeň pre dievčatá krv a mlieko áno/nie?

Ja som za. Oveľa viac, ako som si na začiatku myslela. Chce to ale štipku zdravej sebakritiky. Priznaná bielizeň sa dá určite nosiť tak, že sa ani so slovanskou postavou nemáte vôbec za čo hanbiť.

Ako sa starať o čipkovanú bielizeň

Čipkovaná bielizeň do práčky môže. Ale len na špeciálny program (väčšinou má ikonku pierka) a najlepšie v špeciálnych vrecúškach na pranie jemnej bielizne.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články