Práve čítate

Relaxačné bomby do vane

5279  
Zdieľať: 

Relaxačné bomby do vane

Každý si iste dobre spomína, ako sa v detstve dokázal tešiť z dlho trvajúceho kúpeľa vo vani plnej nadýchanej bielej peny. Vodná hladina pre náš fantastický detský svet nielenže predstavovala nový neprebádaný priestor, ale na okolitých poličkách okrem toho stáli rôzne fľaštičky na šampóny, škatuľky s mydlami, kefky a hubky pôsobiace takmer až záhadným alchymistickým dojmom.

23. 1. 2017 3 min. čítania Redakce
Relaxačné bomby do vane

V jednej z magicky pôsobiacich fľaštičiek sa určite nachádzala soľ do kúpeľa. Relaxačné a liečivé účinky morskej soli sú ľudstvu totiž známe od pradávna. Jednou z najviac ospevovaných je soľ z Mŕtveho mora, ktorej vysoký obsah minerálnych látok (horčíka, vápnika, draslíka, zinku a pod.) nenahradí žiadna iná soľ. Výborná je aj himalájska alebo magnéziová soľ, ak si však kúpite klasickú soľ do kúpeľa, môžete si byť istí, že ani ňou nič nepokazíte. Väčšina kvalitnejších kúpeľových solí pomáha pri liečení poranení a kožných chorôb, aktivuje obehový systém, uvoľňuje svalové napätie a blahodarne pôsobí aj pri reume a metabolických poruchách. Vonné a bylinkové oleje zasa svojou vôňou podporujú relaxáciu a uvoľnenie. Kúpeľová soľ je skrátka životodarným zdrojom, ktorý navracia zdravie, udržuje krásu tela a pozitívne pôsobí na myseľ.

Dnes si ukážeme, ako našim ratolestiam pripraviť príjemnú zábavu a zároveň aj zdravý a blahodarný kúpeľ. Lebo relaxačné bomby v jednej malej farebnej guľke spájajú dobrodružstvo a alchýmiu so starostlivosťou o zdravie. Ingrediencie na ich prípravu sa nájdu v každej kuchyni a klasickú kúpeľovú soľ kúpite v akejkoľvek drogérii. Ak už máte doma namiešanú aromatickú soľ, nebojte sa ju použiť, vždy je však dôležité soľné kryštály rozdrviť na čo najjemnejší prach. Klasickú soľ kúpite vo forme guľôčok alebo vločiek, ktoré sa veľmi ľahko roztlčú v bežnom kuchynskom mažiari. Samotná výroba nezaberie viac ako 10 minút, avšak dávajte veľký pozor na pomer všetkých prímesí (predovšetkým tekutín) a ctite pravidlo: „Radšej menej a potom prilievať.“ Najlepšie je, keď výrobu vyskúšate a sami zistíte, aký pomer je ideálny.

_MG_8066

Na výrobu budete potrebovať

1 hrnček sódy
½ hrnčeka kyseliny citrónovej
½ hrnčeka soli do kúpeľa
1 lyžičku vody
1 lyžičku esenciálneho oleja podľa vlastného výberu
2 lyžičky olivového oleja
potravinárske farbivo
formičku
mažiar
misku a lyžicu na miešanie
pohárik

_MG_5238

Postup

Najprv si do mažiara nasypte požadované množstvo kúpeľovej soli a dôkladne ju rozdrvte na čo najjemnejší prášok. Všetky sypké prísady jemne, ale dôkladne premiešajte v miske. V pohári zmiešajte olej, vodu a potravinárske farbivo. Opatrní buďte najmä pri vode, ktorá v reakcii so sódou vyvolá silné šumenie a deformáciu materiálu ‒ guľôčky by potom nemuseli mať pevný tvar. Opatrní buďte aj pri potravinárskom farbive, ktorého stačí pridať len veľmi málo. Tekutú zlúčeninu opatrne nalejte na práškovú zmes a všetko dôkladne premiešajte.

Formičkou vytvárajte jednotlivé farebné gule, ktoré sú okamžite pripravené na použitie. Kvôli sóde a kyseline citrónovej, ktoré bombe po vhodení do vane dodajú veľkolepý šumivý efekt, bomby nie sú vhodné na dlhodobé uskladnenie. Preto ich vždy pripravujte bezprostredne pred plánovaným kúpeľom a uvidíte, že kopu zábavy si s nimi užijú nielen vaše ratolesti, ale aj vy.

_MG_5264

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články