Práve čítate

Silvestrovské drinky

1387  
Zdieľať: 

Silvestrovské drinky

Už sa tešíte na silvestrovskú noc? Kde ju budem tráviť a s kým, je pre mňa každý rok prekvapením na poslednú chvíľu. Samozrejme ju plánujú aj moje deti a väčšinou to vždy skončí detským žúrom u niektorých obetavých priateľov. To sa potom tieto drinky musia piť s rozvahou, pretože deti zvyčajne chodia spať neskôr ako rodičia.

30. 12. 2015 2 min. čítania Kateřina Winterová
Silvestrovské drinky

Podľa fotiek ste si asi všimli, že sme fotili v lete, ale nenechajte sa zmiasť. Suroviny na drinky zoženiete aj v posledný deň v roku. Hrozno odporúčam kúpiť vopred a dať ho zmraziť. Poslúži vám namiesto ľadu, lebo nezníži koncentráciu nápoja a navyše si na ňom môžete aj pochutnať. Sladové víno Condurango odporúčam uskladňovať v špajze. Pozitívne vplýva na trávenie a pomáha pri nechutenstve. A okrem toho chutí… Získať čerstvý tymian v zime možno bude problém, ale zároveň dôvod zmraziť si časť letnej úrody pre strýka Náhodu. V našom prípade pre strýka Silvestra. Skúste tymian nahradiť napríklad hladkolistým petržlenom. To by mohlo fungovať! No, varím z vody, teda z alkoholu… :-)

Malá rada na záver: Najlepším nápojom je aj tak voda, tak ňou nezabudnite náležite zapíjať popíjanie alkoholu. A okrem toho sa najedzte a veľa tancujte! Nech si silvestrovské zážitky pamätáte aj nasledujúci deň a s chuťou môžete vyraziť na novoročnú prechádzku. Tešíte sa na rok 2016? Tak nech vám vyjde!

Earl Grey Cider Snap

_MG_9963

Suroviny:

1 štamprlík whisky alebo bourbonu
1 štamprlík silného  čaju značky Earl Gray
3 štamprlíky cideru
šťava z polovice citróna
ľad

Postup:

Whisky, čaj a cider som pretrepala v termoske, pretože nemám šejker. (Termoska poslúžila dobre.) Pohár som spolovice naplnila ľadom a zaliala koktailom. Podľa chuti som pridala šťavu z citróna.

Borievkový gin tonik s tymianom

_MG_0170

Suroviny:

1 štamprlík ginu
3 štamprlíky toniku
kúsok šalátovej uhorky
zopár bobuliek borievky
vetvička tymianu
ľad alebo zmrznuté bobule hrozna

Postup:

Do pohára dáme ľad alebo hrozno a zalejeme ginom a tonikom. Pridáme uhorku, jalovec a tymian. Podávame.

Moje sangria Condurango

_MG_9817

Suroviny:

fľaša šampanského
2 − 3 štamprlíky sladového vína Condurango
kúsok čerstvého zázvoru
sezónne ovocie (broskyne, ananás, jahody, čerešne, jablká, slivky, hrozno, melón…)
1 citrón
1 limeta
zopár vetvičiek medovky alebo mäty

Postup:

Do veľkej misy dáme zázvor pokrájaný na tenké plátky  a ovocie   pokrájané na kocky. Lístky bylín obtrháme do misy a zalejeme  šampanským. Pridáme Condurango a dochutíme šťavou z citróna a limety. Pohár som ozdobila listom viniča, plátkom citróna a čerstvou figou. Zmrznuté bobule hrozna poslúžia ako náhrada ľadu. Sangriu môžeme  zriediť jemne perlivou vodou.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články