Práve čítate

Vaše nové obľúbené toastové kombinácie

3780  
Zdieľať: 

Vaše nové obľúbené toastové kombinácie

Myslím, že to pozná asi každý. Doma máte prázdnu chladničku a pritom chuť na niečo dobré. S trochou fantázie sa však dajú ozvláštniť aj obyčajné toasty.

1. 9. 2017 2 min. čítania Monika Kóňová
Vaše nové obľúbené toastové kombinácie

Viem, že sa všade hovorí, že raňajky sú najdôležitejšie jedlo dňa, ale aj desiata či olovrant má svoj význam. A práve vtedy, keď mám chuť siahnuť po niečom menšom, pozriem do chladničky a vytvorím starý dobrý toast. Ale tak trochu inak. Voľakedy som zvykla toast natrieť iba maslom a možno džemom, ale dnes sa s toastami rada vyhrám.

K mojej najobľúbenejšej kombinácii patria banány s arašidovým maslo. Arašidové maslo zasýti a s banánom sú najlepší kamoši. A keď k tomu pridáte trochu čokoládových hoblín, bude to najväčšia dobrota. Ak mám chuť na niečo osviežujúcejšie, rada kombinujem smotanový syr s ovocím, a keď mám chuť skôr na slané, avokádo nič neprekoná. K tomu trochu chrumkavej reďkovky, pár zrniečok sezamu a viac netreba.

Recepty na toasty sú vcelku jednoduché a nemusíte ich robiť podľa presných množstiev, skôr záleží na tom, čo máte doma, a potom už len stačí všetko správne skombinovať. Sú ideálne na vyjedenie zvyškov a aj dve jahody vedia pri nich urobiť zázrak. A ak si toasty chcete vziať so sebou, stačí dať navrch ešte jeden plátok chleba, a môžete vyraziť. Či už na piknik, do práce alebo aj na cesty.

Arašidovo – banánové toasty

Suroviny 
2 – 3 plátky toastového chleba
3 polievkové lyžice arašidového masla
1 banán
malý kúsok čokolády

Postup
Toasty opečte v hriankovači, potrite arašidovým maslom, navrch dajte na kolieska nakrájaný banán a najemno postrúhanú čokoládu.

Smotanovo – jahodové toasty

Suroviny
2 – 3 plátky toastového chleba
4 polievkové lyžice smotanového syru (napríklad Lučina)
4 – 5 čerstvých jahôd
2 – 3 lístky čerstvej bazalky (prípadne mäty)

Postup
Toasty opečte v hriankovači, natrite smotanovým syrom a obložte jahodami pokrájanými na plátky. Pre lepšiu chuť ozdobte nadrobno posekanými bylinkami.

Avokádový toast 

Suroviny
2 -3 plátky toastového chleba
1/2 zrelého avokáda (ak máte radi extra hrubú cestu avokáda, pripravte si celé)
4 reďkovky
soľ
čierne korenie
čierny sezam

Postup
Toasty opečte. V miske roztlačte avokádo, dobre ho osoľte a okoreňte, natrite na toast a ozdobte na plátky pokrájanou reďkovkou a posypte trochou sezamu.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články