Práve čítate

Pirohy s tekvicovou náplňou a chrumkavými orieškami

4178  
Zdieľať: 

Pirohy s tekvicovou náplňou a chrumkavými orieškami

V tomto recepte si predstavíme pirohy trochu inak. Na ľahšiu nôtu. Tak si ich poďme spolu uvariť! Síce bez bryndze, smotany a slaniny, no ak ich vyskúšate, uvidíte, že aj s jemnou tekvicovou náplňou a chrumkavými orieškami to môže byť výborný obed alebo večera. My sme sa oblizovali až za ušami a už teraz sa teším, ako túto dokonalú harmóniu chutí pripravím znova...

8. 9. 2017 2 min. čítania Rebeka Dostálková
Pirohy s tekvicovou náplňou a chrumkavými orieškami

Tie bryndzové pozná asi každý. Ja osobne ich milujem a ak by som si mala vybrať, ktoré tradičné jedlo mám najradšej, nevedela by som sa rozhodnúť, či sú to skôr halušky alebo práve pirohy. Pekne so slaninou, pohárom čerstvého mlieka a najlepšie od maminy! Tak čo? Narobila som vám chúťky?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suroviny

Na cesto
200 g jemného tvarohu
300 g polohrubej múky
1 vajce
2 pl rozpusteného masla
štipka soli

Na náplň
200 g tekvicového pyré (ja som použila pyré z tekvice hokkaido, ktoré som si vyrobila sama doma – tekvicu stačí nakrájať na mesiačiky, upiecť do mäkka, rozmixovať a pyré je na svete. skladujem ho v mrazničke.)
2 strúčiky cesnaku
trochu masla

Na podávanie
za hrsť vlašských orechov
rozpustené maslo

Postup
Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme aspoň 15 minút odpočívať. Medzitým si pripravíme náplň. Na panvici zohrejeme trochu masla, pridáme 2 pretlačené strúčiky cesnaku, chvíľku pražíme a nakoniec primiešame tekvicové pyré. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku 3 až 4 mm a vytvoríme z neho pirohy. Do každého dáme asi za lyžičku náplne a keď pirohy máme hotové, varíme ich v osolenej vode, až kým nevyplávajú na povrch (trvá to zopár minút). Pirohy podávame poliate rozpusteným maslom a posypané posekanými vlašskými orechmi, ktoré sme chvíľu pražili na sucho. Dobrú chuť!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články