Práve čítate

Vyrobte si s deťmi dekoráciu na Halloween

4619  
Zdieľať: 

Vyrobte si s deťmi dekoráciu na Halloween

Či už milujeme oslavy bláznivého amerického Halloweena, alebo preferujeme pokoj a tajomno našich Dušičiek, medzi opadaným lístím sa povaľuje hmlistý opar a so skorou tmou nás obklopí aj tajomná atmosféra. Ak však nie ste práve veľkým priaznivcom hororových filmov a strašidelných hradov, nezúfajte, Halloween je predovšetkým sviatkom detských radovánok. Popustite uzdu fantázii a usporiadajte pre svoje deti či priateľov tú najlepšiu halloweensku párty.

25. 10. 2017 2 min. čítania Redakce
Vyrobte si s deťmi dekoráciu na Halloween

Okrem štýlových kostýmov kostlivcov a čarodejníc či tematického občerstvenia v podobe červíkov zo želé a krvavého punču pripravte aj rôzne desivo smiešne dekorácie. Do príprav nezabudnite zapojiť aj svoje ratolesti, ktoré sa isto s radosťou chopia všemožných tvorivých činností. Uvidíte, že ich nadchnete nielen svojimi nápadmi, ale aj spoločnou „prácou“.

Závesný pavúk, ktorého si dnes vyrobíme, sa vyrába jednoduchým spôsobom z jednoduchého materiálu, pričom výsledok práce je skvelý. Staršie deti ho preto môžu vyrobiť úplne samy a mladším pomôžeme pri nebezpečnejších úkonoch, napríklad pri práci s tavnou silikónovou pištoľou alebo nožnicami. Na výrobu tela pavúka môžete použiť starú škatuľu od topánok či potravín, na nohy pavúka napríklad staré kefky na drobný sklenený riad. Ak nič z toho doma nemáte, stačí skočiť do akéhokoľvek papiernictva. Tak sa do toho pustite, Halloween už klope na dvere!

Potrebujeme

škatuľu
čiernu farbu
hubku alebo štetec
nožnice
8 chlpatých kefiek
pohyblivé nalepovacie oči
tvrdý papier veľkosti A4
fixky
tuhé lepidlo
silikónovú pištoľ
špagátik na zavesenie

Postup

Škatuľu najprv dôkladne nafarbíme načierno. Ak je to potrebné, môžeme naniesť niekoľko vrstiev. Medzitým čo farba zasychá, si pripravíme z papiera obočie a úsmev pavúka, ktoré potom na škatuľu prilepíme tuhým lepidlom. Pod obočie umiestnime oči a tvár je hotová.

Do bočných strán škatule urobíme nožnicami v rade pod seba drobné dierky tak, aby sa cez ne dali prevliecť štetky a aby nevypadávali. Ak sú štetky príliš voľné, prilepíme ich zvnútra silikónovou pištoľou. Potom cez škatuľu už len prevlečieme povrázok a pavúka zavesíme do chodby, na verandu či do detskej izby.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články