Práve čítate

Vyrobte si šumivé perníkové bomby do kúpeľa

4283  
Zdieľať: 

Vyrobte si šumivé perníkové bomby do kúpeľa

Vyrobiť si šumivé bomby, s ktorými bude každý kúpeľ zábavou, nie je žiadna veda. Je to celkom jednoduché a všetky ingrediencie pravdepodobne nájdete doma. Potom stačí už len chvíľka miešania, trocha trpezlivosti a môžete sa tešiť na penu vo vani.

6. 12. 2017 2 min. čítania Rebeka Dostálková
Vyrobte si šumivé perníkové bomby do kúpeľa

Podľa tohto receptu si pripravíme bomby s vôňou škorice a zázvoru, vďaka ktorým budete mať pocit, že sa kúpete vo vianočných medovníkoch. Ale fantázii sa medze nekladú a pokojne môžete použiť aj vaše obľúbené bylinky, koreniny či esenciálne oleje. Pene v kúpeli dodajú krásnu vôňu. Inak je to aj super tip na darček. Ja ich tento rok určite kamoškám prihodím do vianočného balíčka. Inšpirujte sa a hor` sa do vyrábania či kúpania.

 

Potrebujeme (3-4 bomby)

4 čajové lyžičky sódy bikarbóny
2 čajové lyžičky morskej soli (príp. soli do kúpeľa)
2 čajové lyžičky kyseliny citrónovej
1 čajovú lyžičku škorice
1/2 čajovú lyžičku mletého zázvoru
2 čajové lyžičky kokosového oleja
trošku vody

Postup

Do misky dáme všetky suché ingrediencie, zamiešame, prilejeme roztopený kokosový olej a miešame, až kým nevznikne konzistencia podobná mokrému piesku. Ak je zmes príliš suchá, pridáme kvapku vody, ak sa nám zdá príliš mokrá, prisypeme soľ alebo sódu. Vzniknutú hmotu natlačíme do formičiek a necháme vyschnúť (stačí zopár hodín, najlepšie cez noc). Hotové bomby skladujeme na suchom mieste, prípadne ich môžeme pekne zabaliť a vlastnoručne vyrobený darček je hotový. Užite si medovníkový kúpeľ.

 

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články