Práve čítate

Magnetky na chladničku z vlastných fotiek

5907  
Zdieľať: 

Magnetky na chladničku z vlastných fotiek

Plocha dvierok od chladničky v mnohých domácnostiach plní funkciu akejsi rodinnej nástenky, a tak sa na nej priebežne objavujú najrôznejšie dôležité informácie - od školských rozvrhov, upomienok a zoznamov na nákup až po nové tvorivé výtvory vašich ratolestí či fotky zo spoločnej dovolenky. Keďže sa do nej skôr či neskôr pozrie každý z nás, predstavuje lepší upomienkový alarm ako poznámka v diári či uzol na vreckovke. Ako ale magnetke pridať aj informačnú či pamätnú hodnotu a zároveň vkusne odekorovať vašu kuchyňu?

4. 9. 2017 2 min. čítania Redakce
Magnetky na chladničku z vlastných fotiek

Odpoveď vám prinesie návod, vďaka ktorému ľahko, rýchlo, lacno a efektívne odekorujete magnetky na chladničku tak, že ich bude obdivovať akákoľvek návšteva. Stačí prezrieť staré fotoalbumy alebo vytlačiť digitálne fotografie z notebooku na kus tvrdšieho papiera. Či už zvolíte záznamy z dovoleniek, školské fotografie vašich potomkov, domácich miláčikov či len abstraktné ornamenty, vždy vytvoríte jedinečný originál.

Ak nechcete použiť fotografie, dajte svoje ratolesti štvrtku a pastelky a za niekoľko minút tento obrázok môžete použiť rovnakou cestou. Ďalej tu môžete napríklad využiť konkrétne dátumy jednotlivých dní a neskôr magnety používať ako interaktívny kalendár – kreativite sa medze nekladú..

Čo premyslieť pred výrobou

Pred nákupom materiálu si budete musieť vopred rozmyslieť, akú veľkosť by výsledná magnetka mala mať, rovnako ako typ obrázka, ktorý na sebe ponesie. Na výrobu budete potrebovať epoxidové šošovky, ktoré sú k dispozícii v kancelárskych pomôckach alebo pomôckach pre domácich majstrov.

Ak chcete vytvoriť magnetky s fotkami, použijete šošovky s veľkosťou 4 mm. Šošovka potom nie je príliš veľká a zároveň aj z väčšej vzdialenosti rozoznáte, čo sa pod ňou skrýva. Ak vytvoríte magnety s dekoráciou alebo abstraktnými vzormi, veľkosť môže byť menšia. Magnetky kúpite v akomkoľvek papiernictve.

Potrebujeme

silikónová nahrievacia dekoratívna pištoľ
fotografie, obrázky či iný dekoračný materiál
epoxidové šošovky vhodnej veľkosti
magnety
lepidlo (ak šošovky nie sú samolepiace)
nožnice

Postup

Najprv sa pozrieme, či sme kúpili šošovky so samolepiacou vrstvou, alebo nie. Ak nie, fotografiu najprv rovnomerne natrieme tuhým či tekutým lepidlom, a potom na ňu šošovku pritlačíme. V prípade samolepiacej šošovky sa vynechá krok s lepidlom.

Keď šošovka pevne drží na povrchu papiera, okolité fotografiu dôkladne a starostlivo ostriháme tak, aby cez okraje šošovky nič nepresahovalo. Na magnet nanesieme tenkú vrstvu silikónu a pritlačíme ho na spodnú stranu fotografie. Pridržíme tak dlho, kým silikón úplne nezatuhne.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články