Práve čítate

Netradičný vianočný veniec z korkových zátok

5308  
Zdieľať: 

Netradičný vianočný veniec z korkových zátok

Určite to poznáte aj vy. Každý rok si lámete hlavu s vianočnou výzdobou a nakoniec aj tak siahnete po vetvičkách a ozdobách, ktoré používate každé sviatky stále dokola. Vianoce sú však obdobím pokory a radosti a znesú tak oveľa viac svojráznych dekorácií než iné sviatky. Niekto si potrpí na tradičnú prírodnú výzdobu, iní miluje lesk a trblietanie. Všetci sa však zhodneme na tom, že vlastnoručne vytvorené dekorácie predstihnú akýkoľvek kúpený prefabrikát.

4. 12. 2017 2 min. čítania Redakce
Netradičný vianočný veniec z korkových zátok

Takisto ako minulý rok aj tento rok sme pre vás pripravili jeden jednoduchý návod na vianočnú dekoráciu, ktorá prinesie do domova teplo a sviatočnú atmosféru. Navyše je vyrobená z odpadového materiálu a vy tak uchránite nielen peniaze, ale aj našu planétu. Zodpovedný prístup k recyklácii starých a nepoužiteľných korkov je jedným z hlavných plusov tohto venca, či už ho zavesíte na domové dvere alebo na kuchynskú stenu, kde bude výborne plniť svoju základnú, estetickú funkciu. Výroba nie je zložitá a nezaberie viac ako hodinku práce. Použite čo najviac materiálu, ktorý nájdete doma, a vyrobte takmer z ničoho peknú a originálnu dekoráciu.

Potrebujeme

korkové zátky
kruh z polystyrénu
silikónovú tavnú pištoľ
červené korálky
mašľu
vetvičky s ihličím
špagátik na zavesenie

Postup

Silikónovú pištoľ zapojte do zásuvky a nechajte dôkladne nahriať. Roztaveným silikónom pripevňujte k polystyrénovému kruhu korok za korkom. Keď máte nalepenú prvú vrstvu, na presvitajúce miesta doplňte ďalšie korkové zátky tak, aby zakryli celý podklad.

Potom ozdobte korálkami. Je len na vašej fantázii a trpezlivosti, koľko korálok pripevníte, ale vždy lepšie vyzerajú v malej skupine. Koráliky rozmiestňujte s rozvahou a pravidelne.

A už je to skoro hotové. Teraz už len naaranžujte vetvičky, previažte ich krásnou širokou mašľou a veniec zaveste na prírodný špagát alebo ho položte na sviatočne prestretý stôl. A Vianoce sa môžu začať!

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články