Práve čítate

Vyrobte si výživnú a rozjasňujúcu tekvicovú pleťovú masku

4241  
Zdieľať: 

Vyrobte si výživnú a rozjasňujúcu tekvicovú pleťovú masku

Urobiť si doma skrášľujúce prípravky nie je žiadna veda. Najmä ak ide o túto tekvicovú masku, na ktorú potrebujeme iba tri ingrediencie, vďaka ktorým bude pleť už po pár minútach krásne vyživená a rozjasnená.

15. 11. 2017 2 min. čítania Rebeka Dostálková
Vyrobte si výživnú a rozjasňujúcu tekvicovú pleťovú masku

Niekedy sa naozaj neoplatí kupovať zbytočne predražené kozmetické vychytávky, keď si môžeme raz-dva pripraviť porovnateľný (alebo dokonca ešte lepší!) produkt, o ktorom máme istotu, že stopercentne vieme, čo v ňom je. Iba dobré veci!

Tekvica obsahuje vitamíny A, C, E a tiež antioxidanty, ktoré pomáhajú bojovať proti nedokonalostiam či vráskam. Okrem toho sa v nej nachádzajú aj prospešné ovocné enzýmy, ktoré pomáhajú prirodzene odstraňovať odumreté bunky kože, a ešte aj zinok s draslíkom. Med sa postará o hydratáciu, žiarivú pokožku a citrón pôsobí antibakteriálne a zároveň zosvetlí pigmentové škvrny. Veď čo je lepšie ako byť doma v pohodlnom oblečení a užívať si pôsobenie voňavej tekvicovej masky, ktorú môžete pokojne aj ochutnať. Určite to vyskúšajte, pleť sa vám zato poďakuje.

Potrebujeme (na 1 použitie)

2 čajové lyžičky tekvicového pyré
1/2 čajovej lyžičky medu
1/2 čajovej lyžičky citrónovej šťavy

Postup

Všetky ingrediencie poriadne premiešame a keď je maska hotová, nanesieme ju na vyčistenú pleť a necháme aspoň 20 minút pôsobiť. Potom ju zmyjeme teplou vodou. Ak nespotrebujeme všetko, zvyšok masky môžeme uskladniť v uzavretej nádobe v chladničke.

Tip na záver: Ak pripravíte väčšie množstvo ingrediencií a dáte ich do peknej sklenenej nádobky, vlastnoručne vyrobený darček pre kamarátky je na svete! 

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články