Práve čítate

Založte si doma detskú kapelu

4896  
Zdieľať: 

Založte si doma detskú kapelu

Teplý letný deň strávený nekonečnými hodinami hrania so svojimi kamarátmi je pre naše ratolesti tou najlepšou formou vyžitia. Skákanie panáka, schovávačku alebo vybíjanú si doma skrátka nezahrajú. Čo však robiť, keď vonku prší alebo sa nečakane ochladí? Majte v zálohe vždy zopár vtipných trikov a ukážte deťom, že ani s vami sa nudiť nebudú!

1. 6. 2017 2 min. čítania Redakce
Založte si doma detskú kapelu

Pripravili sme pre vás skvelý návod, ktorý poteší nielen vaše deti, ale celú rodinu ‒ a to tak pri príprave, ako aj pri samotnej hre. Ukážeme vám, ako si vyrobiť jednoduché hudobné nástroje, s ktorými si užijete veľa zábavy. Keďže nejde o nástroje ozajstné, hrať na ne môže skutočne každý, bez ostychu a svojím vlastným spôsobom ‒ podstatná tu totiž nie je hudba, ale kreativita, s ktorou sa do výroby a neskôr hrania pustíte.

detska kapela (10)

Na ich výrobu nepotrebujete nič zháňať či nakupovať, hravo si vystačíte s tým, čo nájdete doma v kuchyni, pracovni a v detskej izbe. Chce to len zapojiť fantáziu a improvizovať. Tak neleňte a pusťte sa do toho. Niet predsa lepšej odmeny ako úsmev na tvári detí.

detska kapela (7)Rumba gule

Potrebujeme

4 lyžice
2 zatváracie formy z Kinder vajíčok
drobnú strukovinu (pšeno, mungo, šošovicu…)
lepiacu pásku

Postup

Do foriem z Kinder vajíčok nasypeme zhruba do jednej tretiny strukoviny a dôkladne zatvoríme. Potom k vajíčku z každej strany priložíme lyžičku a lepiacou páskou ich hore aj dole stiahneme k sebe tak, aby z vajíčka nepadali. Pretože zvuk každej strukoviny znie inak, rumba gulí si môžete vyvobiť viac a do kapely prizvať napríklad aj starých rodičov.

detska kapela (3)Mini bendžo

Potrebujeme

kúsok tvrdého papiera, kartónu alebo lepenky
hlbšie viečko od zaváraninového pohára
gumičky rôznych hrúbok, farieb a veľkostí
tavná silikónová pištoľ
nôžky
pomôcky na ozdobenie papiera (pastelky, fixky, flitre, dekoračné lepiace pásky)

Postup

Z tvrdého papiera si vystrihneme telo bendža, ktoré môže byť jednoduché, guľaté alebo ho vytvarujeme realistickejšie. Vystrihnutý kus potom ozdobíme podľa ľubovôle. Na viečko od zaváraninového pohára postupne navlečieme gumičky tak, aby boli čo najviac napnuté, potom viečko prilepíme na koniec tela bendža. A tramtadá, môžeme si zahrať prvú skladbu.

detska kapela (9)Kastanety

Potrebujeme

2 kusy tvrdého kartónu
4 kovové viečka
tavnú pištoľ
pomôcky na dekoráciu (rovnaké ako pri bendže)
nožnice

Postup

Z kartónu vystrihneme dva dlhšie obdĺžniky so zaoblenými rohmi (cca 12 cm dlhé), ktoré pomaľujeme alebo inak ozdobíme, nech je kapela pekne veselá. Tavnou pištoľou dovnútra proti sebe nalepíme viečka a necháme stuhnúť.

detska kapela (2)Flauta zo slamiek 

Potrebujeme

čo najširšie rôznofarebné slamky
nožnice
lepiacu pásku

Postup

Konce slamiek zostrihneme na rôzne dĺžky, aby sa líšili vždy zhruba o jeden centimeter. Slamky potom od najdlhšej po najkratšiu poukladáme vedľa seba a pozdĺžne zlepíme páskou.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články