Práve čítate

Hit sezóny: Desiate do skla

4194  
Zdieľať: 

Hit sezóny: Desiate do skla

Plastové desiatové boxy sú síce praktické pre svoju ľahkosť a nerozbitnosť, často sa však môžu v taške otvoriť a napáchať nemalé škody. Zaváraninové poháre predstavujú oveľa bezpečnejší variant a okrem toho jedlo v nich vyzerá oveľa štýlovejšie. Urobte teda niečo pre svoje zdravie a vyrazte do práce s poriadnou dávkou vitamínov.

25. 4. 2017 2 min. čítania Redakce
Hit sezóny: Desiate do skla

Či už doobeda alebo poobede, desiaty sú dôležitou a neoddeliteľnou súčasťou dňa a mali by sme ich zaradiť medzi každodenné stravovacie návyky. Ideálnym intervalom medzi jedlami sú 2 až 4 hodiny ‒ bez desiaty a olovrantu žalúdok trpí a telo nedostáva dostatočný prísun energie. Zabudnite však na sladké čokoládové tyčinky, energetické nápoje či hrubé krajce chleba s vrstvou mastnej salámy. Náš sprievodca desiatami vám poradí, ako jednoducho a rýchlo vyčarovať zdravú a výživnú desiatu či olovrant, ktoré ulahodia nielen oku, ale aj chuťovým bunkám.

Slaná desiata

Suroviny
mix zelených šalátov (valeriánka, rukola)
1 červená paprika
cherry paradajky
kučeravý šalát
1 jarná cibuľka
polovička šalátovej uhorky
balkánsky syr
niekoľko kusov minimozzarelly
zopár kvapiek olivového oleja a balsamica

Postup
Kučeravý šalát natrháme na kúsky, papriku a jarnú cibuľku nakrájame na kolieska, uhorku na štvrtiny a balkánsky syr na menšie kocky. Zeleninu vrstvíme do zaváraninového pohára tak, aby sa chute aj farby krásne premiešali. Nakoniec obložíme minimozzarellou, pokvapkáme olivovým olejom a balsamicom a môžeme vyraziť do práce.

Sladká desiata

Suroviny
2 polievkové lyžice chia semienok
2 dcl mlieka
1 banán
jahody
maliny
čučoriedky
niekoľko plodov machovky čerešňovej
ovsené vločky alebo müsli
javorový sirup

Postup
Chia semienka zalejeme mliekom a premiešame. Necháme aspoň 15 minút odstáť, aby semienka dostatočne nasiakli. Zmes môžeme občas premiešať, aby tekutina rovnomerne nasiakla. Potom už nimi len naplníme pohár, pričom ich prekladáme vločkami, müsli a nakrájaným ovocím.

nahledovka2

Potrebujete desiatu, ale máte iba malú tašku alebo nechcete cinkať sklom? Môžete vyskúšať konopnú tyčinku, s ktorou si neurobíte hanbu ani vo fitnes centre. Alebo máte chuť na niečo sladšie, čo ocenia aj deti? Skúste domácu orieškovú nátierku, po ktorej sa budú oblizovať až za ušami.

_MG_1347

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články