Suroviny
sušený kokos
hrozienka
vločky
tekvicové semienka
javorový sirup
pistácie
kustovnica čínska (goji)
brusnice
ryžové pukance
lipový med
Postup
Pekáčik vyložíme papierom na pečenie. Na papier nasypeme vločky a zapekáme 20 minút pri 180 stupňoch Celzia. Vytiahneme z rúry, pridáme kokos, oriešky, semienka, brusnice a 10 minút znovu zapekáme. Lipový med zahrejeme, zmes ním po zapečení polejeme a dáme na päť minút zapiecť do rúry. Hotovú zapečenú granolu posypeme kustovnicou a ryžovými pukancami.
TIP
S papierom na pečenie sa lepšie pracuje, keď ho pred vyložením na plech trocha pokrčíme v dlaniach. Med nezahrievame viac ako na 40 °C, lebo pri vyšších teplotách sa cenné látky v ňom obsiahnuté zničia. Túto teplotu med dosiahne zhruba po minúte zahrievania.
Recept na domácu granolu je veľmi variabilný, môžete použiť napríklad aj špaldové vločky. Ďalšími zdravými raňajkami môže byť kaša z pohánky, pšena alebo z teff (miloty abesínskej), alebo si do práce vezmite energetickú konopnú tyčinku.