Práve čítate

Zdravý trik: Najzdravšie chuťovky pre deti

3550  
Zdieľať: 

Zdravý trik: Najzdravšie chuťovky pre deti

Keď nakupujeme potraviny pre deti, musíme venovať zvýšenú pozornosť tomu, čo kupujeme. Nejde len o zloženie potravín, ktoré by nemali obsahovať éčka a nemali by to byť len prázdne kalórie bez výživovej hodnoty, ale aj o ovocie a zeleninu, ktoré by mali byť čo najmenej zasiahnuté rôznymi chemickými postrekmi. Tejto kontrole nezávadnosti treba podrobiť aj suroviny, z ktorých pripravíte nižšie uvedenú baby caprese dobrôtku.

13. 9. 2016 1 min. čítania Redakce
Zdravý trik: Najzdravšie chuťovky pre deti

Najlepšou možnosťou samozrejme je, že máte vlastné paradajky a bylinky, ktoré si môžete vypestovať aj na balkóne. A potom si z nich môžete urobiť takéto chuťovky.

Prehrať znova

Suroviny

niekoľko koktailových paradajok
kúsky mozzarelly v tvare čerešničky
lístky bazalky
olivový olej
špajle

Postup

Paradajky prekrojíme napoly. Na špajli vytvoríme minišpíz, keď polovice paradajok preložíme mozzarellou a vrch ozdobíme lístkom bazalky. Hotové chuťovky položíme na tanier a pokvapkáme olivovým olejom. Dospelí a odvážne deti si ich môžu ochutiť balsamicom.

TIP
Mozzarellu možno nahradiť kockou ementálu alebo eidamu. Ak deti nebudú chcieť jesť tú zelenú vec, aspoň zostane viac pre rodičov.


 

meloun

Deti môžete potešiť aj ďalšou zdravou alternatívou dospeláckeho jedla a vyrobiť im pizze z melóna. Z melóna im môžete urobiť aj domácu zmrzlinu. 

Melounova zmrzlina

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články