Práve čítate

Zdravý trik: Ovocno-jogurtová zmrzlina

3260  
Zdieľať: 

Zdravý trik: Ovocno-jogurtová zmrzlina

Jogurtová maškrta je vlastne vhodná zmrzlina na koniec leta ‒ nie je silne zmrazená, takže ju možno doslova hrýzť, a nehrozí, že by po nej bolelo v krku. Tento zdravý a jednoduchý recept obsahuje jogurt, ktorý zasýti, a ovocie, ktoré dodá energiu. Výhodou je, že si do neho možno pridať, čo práve máme doma, a možno to pridávať na kvantá: čerstvé pokrájané ovocie, rôzne druhy orieškov, mätu. Na tejto zdravej desiatej si pochutí celá rodina.

30. 8. 2016 1 min. čítania Redakce
Zdravý trik: Ovocno-jogurtová zmrzlina
Prehrať znova

Suroviny

500 g bieleho bio jogurtu
oriešky
čerstvé ovocie (napr. jahody, čučoriedky, maliny, černice)
mäta
javorový sirup

Postup

Rozprestrieme papier na pečenie, jogurt ochutíme javorovým sirupom a navŕšime lyžicou na papier. Pridáme čerstvé ovocie, plody rakytníka, oriešky a ozdobíme mätou. Dáme na 4 hodiny do mrazničky, potom polámeme a podávame.

TIP
Jogurtovú maškrtu možno osladiť rôznymi sirupmi: ryžovým, datľovým alebo z agáve. Ak budete chcieť predsa len použiť cukor, uprednostnite trstinový. Na rozdiel od sirupov ho však budete musieť dlhšie miešať.


 

jogurtove nanuky rezerva_DSC3254

S jogurtom vynikajúco chutí aj indiánska čučoriedka (podobne ako v recepte na šľahačkový nanuk). Ďalšou skvelou desiatou môže byť chia desiata v skle alebo rôzne domáce nátierky, ktoré možno dať aj deťom do školy.

chia

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články