Práve čítate

Zdravý trik: zdravá domáca granola

3445  
Zdieľať: 

Zdravý trik: zdravá domáca granola

Zaliať si müsli je asi najrýchlejšia možnosť, ako sa ráno najesť. Kupovaná granola však obsahuje to, čo tam dá výrobca, takže keď nemáte radi hrozienka alebo kúsky čokolády, musíte už pri regáli veľa vyberať. To sa vám s domácou granolou nestane. Dáte si do nej presne to, čo chcete alebo čo nájdete doma, a budete tak mať pod kontrolou aj kalórie a množstvo cukru. Tu máte jednoduchý recept na inšpiráciu.

18. 10. 2016 2 min. čítania Redakce
Zdravý trik: zdravá domáca granola
Prehrať znova

Suroviny

sušený kokos
hrozienka
vločky
tekvicové semienka
javorový sirup
pistácie
kustovnica čínska (goji)
brusnice
ryžové pukance
lipový med

Postup

Pekáčik vyložíme papierom na pečenie. Na papier nasypeme vločky a zapekáme 20 minút pri 180 stupňoch Celzia. Vytiahneme z rúry, pridáme kokos, oriešky, semienka, brusnice a 10 minút znovu zapekáme. Lipový med zahrejeme, zmes ním po zapečení polejeme a dáme na päť minút zapiecť do rúry. Hotovú zapečenú granolu posypeme kustovnicou a ryžovými pukancami.

TIP
S papierom na pečenie sa lepšie pracuje, keď ho pred vyložením na plech trocha pokrčíme v dlaniach. Med nezahrievame viac ako na 40 °C, lebo pri vyšších teplotách sa cenné látky v ňom obsiahnuté zničia. Túto teplotu med dosiahne zhruba po minúte zahrievania.


 

kase 7.12.2015 stateo00285_3

Recept na domácu granolu  je veľmi variabilný, môžete použiť napríklad aj špaldové vločky. Ďalšími zdravými raňajkami môže byť kaša z pohánky, pšena alebo z teff (miloty abesínskej), alebo si do práce vezmite energetickú konopnú tyčinku. 

tyčinka

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články