Práve čítate

Zlepšovák: Ako si urobiť praženicu vcelku

2214  
Zdieľať: 

Zlepšovák: Ako si urobiť praženicu vcelku

Ani neviete, akú radosť nám urobilo, keď sme zistili, že praženica sa dá uvariť priamo v škrupine. Vajíčko nemusíte rozklepnúť a miešať na panvičke, kým sa „vysuší“, ale urobiť ho pekne z gruntu.

7. 12. 2015 1 min. čítania Redakce

Ako na to? Tajomstvo je v tom, vložiť surové vajíčko do pružnej pančuchy alebo podkolienky, po oboch stranách zviazať, aby nám necestovalo sem a tam, potom chytiť pančuchu na oboch koncoch a točiť s vajíčkom dokola a prudko natiahnuť. Výsledkom má byť, že sa vo vnútri škrupiny premieša žĺtok s bielkom. Nebojte sa do toho poriadne „oprieť“. Potom vajíčko uvaríte natvrdo.

Po olúpaní škrupiny máte pred sebou krásne žlté vajce. Nebuďte smutní, keď sa vám to na prvýkrát nepodarí. Tajomstvo tkvie v správnom a razantnom napnutí pančuchy.

Náš tip na recept: Vajíčko položte na chlieb s maslom a samozrejme na zemiakový šalát. Tam sa priamo vyníma.

Prehrať znova
Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články