Práve čítate

7 trikov pre celodenný make-up

10935  
Zdieľať: 

7 trikov pre celodenný make-up

Potom, čo ste namiesto raňajok strávili pol hodiny pred zrkadlom, aby ste si vytvorili dokonalé mačacie oči a zvýraznili lícne kosti, niet nič horšie, než sa po obedovej pauze pozrieť do zrkadla a zbadať niečo rozmazané. Niečo, čo vôbec nenaznačuje, že ste sa celé ráno pokúšali o perfektný make-up.

18. 1. 2017 4 min. čítania Alex Fráňová
7 trikov pre celodenný make-up

K tomu, aby váš ranný výkon ocenili aj priatelia, s ktorými sa stretnete až po práci, potrebujete pár jednoduchých krokov a prípravky, vďaka ktorým bude make-up držať ako prilepený!

1. Pravidelný peeling a hydratácia

Môžete použiť najdrahšie a najluxusnejšie prípravky, ak však vaša pleť nebude v dobrej kondícii, make-up na nej držať nebude. Preto pleti každý večer doprajte pravidelný peeling, ktorý ju zbaví starých buniek a nepekných šupiniek, a nezabudnite ani na každodennú dávku hydratácie. Pleti treba dodať vlhkosť aj pred použitím make-upu. Možno sa vám to zdá zbytočné, ale je to absolútna nevyhnutnosť, pretože bez zvlhčujúceho prípravku budete mať na tvári už v čase obeda nepekné mapy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Primer bude vaším najlepším spoločníkom

Prvým krokom pri make-upe by mal byť primer, čiže podkladová báza. Tá vytvorí skvelý základ pre ďalšie líčenie, pleť vyhladí, vyplní nevzhľadné póry, a hlavne pomôže make-upu, aby zostal tam, kam ho ráno nanesiete. Primer nanášajte po hydratačnom kréme a pamätajte, že neslúži ako jeho náhrada. Potom už aplikujte váš obľúbený make-up a neustále kontroly v zrkadle počas dňa môžete pustiť z hlavy.

3. Vyberajte správne produkty

Ak chcete, aby vám make-up vydržal ozaj celý deň, siahnite po produktoch s označením „long-lasting, ktoré neobsahujú olej. Namiesto nanášania veľkého množstva prípravkov radšej zvoľte vrstvenie. Ak nanášate make-up, najprv skúste veľmi tenkú vrstvu prípravku rozotrieť dostratena. Keď sa vám to zdá málo, môžete pridať ďalšiu tenkú vrstvu. Make-up bude držať oveľa lepšie, ak sa nanáša v menšom množstve, priveľa prípravku sa totiž môže zliať a vytvoriť nepekné linky. To isté platí aj pre farbu na tvár, očné tiene a rúž. Začnite s málom a postupne pridávajte ďalšie vrstvy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Dokonalý vzhľad očí

Snáď najväčšie trápenie zažívame s líčením očí. Stačí len trochu veternejšie počasie, romantický film, nachladnutie a hneď nám vytrysknú slzy. Čo znamená, že oči máme šmahom ruky rozmazané. Skúste pred použitím tieňov naniesť, rovnako ako na tvár, primer. Taký, ktorý je určený pod očné tiene. Tie potom nielenže dlhšie vydržia, ale ich farby budú oveľa intenzívnejšie a vy ušetríte na množstve prípravku. Pri kúpe očných ceruziek, liniek a maskary uprednostnite vodeodolné verzie, aj keď neplánujete návštevu bazéna. Vodeodolné produkty spravidla vydržia oveľa dlhšie a v kombinácii s primerom sa už nebudete musieť báť, že budete mať oči ako panda.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Pery na bozkávanie

Aj vy sa na pracovnej schôdzke snažíte nenápadne odstrániť rúž zo šálky? Tomu sa dá ľahko zabrániť! Pred nanesením rúžu obkreslite pery ceruzkou, ktorej farba bude rovnaká ako rúž. Ak takú nemáte, kúpte si univerzálnu svetlú ceruzku, ktorú môžete použiť pod každý rúž. Potom naneste prvú vrstvu rúžu a urobte odtlačok perí do servítky. Celý proces zopakujte, pery môžete ešte cez servítku zapudrovať priehľadným sypkým púdrom. Ak sa vám tento postup zdá príliš zdĺhavý, siahnite v obchode po tekutých rúžoch. Hoci na prvý pohľad vyzerajú ako lesk na pery, len čo uschnú, zmenia sa na matný rúž, ktorý „prežije“ aj obed, popoludňajšiu kávu, ba dokonca aj vášnivé rande! Overené z vlastných skúseností!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Na záver: zafixovať

Hotovo? Ešte pred odchodom make-up zľahka poprášte priehľadným sypkým púdrom, ktorý celú tvár krásne vyhladí a vytvorí pocit zamatovej pleti. Ak si chcete však byť stopercentne istá, že váš make-up vydrží po celý deň, zafixujte ho špeciálnym sprejom. Stačia dve streknutia a make-up bude dokonalý. Špeciálny sprej sa ponúka pre ženy, ktoré vyžadujú matný finiš, ale aj pre ženy, ktoré uprednostňujú žiarivý make-up. Tento malý zázrak vo fľaštičke môžete mať neustále pri sebe a párkrát za deň make-up zľahka osviežiť. Ja sa bez neho z domu ani nepohnem!

7. Drobnosti do kabelky

Každá žena by mala mať v kabelke zopár pomocníkov, ktorí ju zachránia v každej situácii. Nikdy totiž neviete, kedy vás kolega pozve večer na pohárik alebo váš šéf zvolá mimoriadnu poradu. Majte pri sebe zmatňujúce papieriky, ktoré nahradia púder v situáciách, keď potrebujete rýchlo zmatniť lesknúce miesta na tvári. Nezabúdajte ani na korektor, pretože každá z nás dobre vie, že občas sa nám na tvári objaví zradný pupienok, a to práve vtedy, keď to najmenej potrebujeme. A pre všetky prípady si zabaľte aj krémovú farbu na líca, vďaka ktorej vyčaríte na tvári sviežosť a v prípade núdze skvele nahradí aj rúž.

TIP: A ešte posledná rada ‒ snažte sa čo najmenej dotýkať tváre! Lebo tak si zbytočne zmývate make-up a okrem toho na tvár prenášate baktérie. Odteraz už váš make-up vydrží naozaj čokoľvek!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články