Práve čítate

Urobte si nechty ako zo salónu

7369  
Zdieľať: 

Urobte si nechty ako zo salónu

Upravené ruky sú základom vzhľadu. Len si uvedomte, ako často ich denne používate, pri každom kontakte s novými ľuďmi, pri stretávaní sa so známymi, pri práci, pri varení, pri dotýkaní sa svojich najbližších... Ruky sú jednou z prvých vecí, ktoré si na vás iní všimnú, preto sa o ne dobre starajte! Možno vám pritom napadla otázka: Ako si doma urobiť dokonalú manikúru ako zo salónu? Stačí niekoľko jednoduchých krokov a krásne nechty vám vydržia niekoľko dní!

21. 11. 2016 4 min. čítania Alex Fráňová
Urobte si nechty ako zo salónu

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Všetko preč

V prvom rade sa treba zbaviť starého laku a ďalších nečistôt. Nechty preto vždy dôkladne odlakujte šetrným odlakovačom a potom si umyte ruky. Ak nechty nemáte nalakované, ani vtedy nie je na škodu odmastiť ich odlakovačom, lak bude totiž oveľa dlhšie držať.

Zdravá kožtička

Ešte pred lakovaním treba nechty upraviť, skrátiť, dať im správny tvar a predovšetkým ošetriť nechtovú kožtičku. Lebo nechty môžu byť zdravé nechty len vtedy, ak majú zdravú okolitú pokožku. Zabudnite na jej nešetrné strihanie a povolajte do zbrane pomarančové drievko. Špeciálne upraveným drievkom kožtičku opatrne zatlačte späť do lôžka, ak by vám to išlo veľmi ťažko, použite ešte predtým zmäkčovač alebo olejček, ktorý ju zjemní. Hlavne ju nikdy nezastrihávejte, aby sa vám nevytvorili nepríjemné zádery. Ak na ne trpíte, pomôžte si špeciálnymi klieštikmi, ktorými uštipnete len kúsok vyčnievajúcej kože.

Dajte im tvar

Prirodzene vyzerajúce nechty udržujte krátke, nebudete sa potom trápiť so zlomeným či zatrhnutým nechtom. Krátke nechty sú teraz navyše v móde, tak smelo do skracovania! Skrátiť ich môžete klieštikmi, ktoré ich zastrihnú narovno. Potom ich vytvarujete pilníkom. Snažte sa pilovať len jedným smerom, aby sa nechty zbytočne nestrapkali. Z času na čas môžete nechty vyleštiť a ich povrch vyrovnať špeciálnymi papierovými pilníkmi. Toto však nerobte príliš často, lebo nechty sa každým pilníkovaním stenčujú a strácajú pevnosť.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prvá vrstva

A je to tu, na rad prichádza lakovanie! Možno by ste najradšej zobrali farebný lak a nechty rýchlo pretreli, ale vo finále tým veľa času neušetríte, pretože za dva dni by ste ich museli lakovať znova. Na prirodzene vyzerajúce nechty patrí prvá vrstva priehľadného laku, ktorý je na to špeciálne určený. Existuje veľa druhov podkladových lakov, niektoré slúžia na to, aby nechty boli pevnejšie, iné len majú predĺžiť trvanlivosť farebného laku. Nech siahnete po akomkoľvek, nikdy neurobíte chybu. Farebné laky totiž môžu na nechtoch aj po odlakovaní zanechať nepekné žltkasté škvrny, ktorým sa práve vďaka podkladovej vrstve hravo vyhnete. A farebný lak na nich drží oveľa lepšie, a to za tú jednu vrstvu navyše rozhodne stojí.

Farebná vrstva

Konečne je to tu! Lakovanie farebným lakom chce trochu cviku, zo začiatku vám možno nepôjde tak ľahko a ľavá ruka vám dá pekne zabrať, po krátkom tréningu to však zvládne každý. Odkukajte trik od skúsených manikérok: začnite lakovať jedným ťahom uprostred nechta a potom urobte ďalšie dva ťahy na bokoch. Nanášajte menej laku, je lepšie urobiť dve alebo tri tenké vrstvy pre dokonalé krytie a výraznú farbu, než čakať dve hodiny na zaschnutie jednej hrubej vrstvy laku. Ak vám náhodou niekde niečo „ujde“, majte poruke tyčinky do uší a odlakovač. Vybočenie mimo nechta jednoducho odstránite namočenou tyčinkou a neporušíte si zvyšok nechta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ochrana

Podceňovať by ste nemali ani účinky vrchného laku, ktorý vyrovná všetky nedokonalosti, zatvrdí farebný lak a nechtom dodá výrazný lesk. Lak sa nebude odlupovať a vydrží aj o niekoľko dní dlhšie. Ak vás nebaví dlhé čakanie na zaschnutie laku, môžete si pomôcť špeciálnymi kvapkami alebo sprejom, ktorý schnutie urýchli. Ak doma nič podobné nemáte, prsty ponorte do ľadovej vody a o chvíľu už môžete robiť všetky aktivity bez obáv o novú manikúru.

Záverečné ošetrenie

Po lakovaní nezabudnite nechty a ich okolie zvlhčiť a ošetriť. Do nechtovej kožtičky votrite olejček, ktorý jej dodá živiny, a chrbty dlaní natrite hutným krémom. Olejček s krémom používajte každý deň pred spaním, budete sa diviť, ako budú vaše ruky krásne vyzerať a o zdravých nechtoch ani nehovoriac! Občas si môžete na noc dopriať aj masku na ruky a dotiahnuť tak váš domáci „salón“ k dokonalosti.

Odteraz už budete vaše ruky hrdo ukazovať!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články