Práve čítate

Cukrový peeling

2609  
Zdieľať: 

Cukrový peeling

Každá z nás by si priala byť krásna a navždy mladá. Nič sa však nemá preháňať, a tak nie je nutné naháňať sa po lekárňach či kozmetických salónoch v záchvate nakupovania najdrahších kozmetických prípravkov, keď si za zlomok ceny môžete veľmi podobný výrobok zhotoviť za niekoľko minút aj vy.

1. 12. 2016 2 min. čítania Redakce
Cukrový peeling

Udržať pokožku hladkú a vypnutú nie je vždy ľahká úloha ‒ pokožka sa totiž každú minútu obnovuje a jej staré vrstvy v podobe malých šupiniek neustále odpadávajú. To však často trvá veľmi dlho a staré bunky tak celý proces spomaľujú. Telový peeling tieto odumreté čiastočky nielenže obrúsi a mechanicky odstráni, ale pokožku aj prekrví, osvieži, a ak použijete správne prísady, dodá jej aj chýbajúce látky a vitamíny.

Výhody domáceho peelingu

Domáca výroba cukrového peelingu podľa nášho receptu znamená hneď niekoľko výhod. Nielenže ušetríte a zlikvidujete zásoby z chladničky a špajze, ale predovšetkým obmedzíte podporu kozmetického priemyslu s často veľmi nepriaznivými vplyvmi na životné prostredie. Napríklad výroba umelých telových peelingov spôsobuje rozsiahle ekologické škody, lebo plastové mikrogranuly sa stávajú súčasťou potravinového reťazca. Tieto abrazívne čiastočky pritom možno ľahko nahradiť prírodnými alebo aspoň ľahšie odstrániteľnými rozpustnými materiálmi, v našom prípade trstinovým cukrom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trstinový cukor

Hoci by to málokto predpokladal, trstinový cukor obsahuje veľké množstvo látok prospešných ľudskému organizmu. Okrem iného sa v cukrovej trstine nachádza aj kyselina glykolová, ktorá patrí k alfahydroxykyselinám ukrývajúcim sa v umelo vyrobených peelingoch. Vďaka tejto kyseline sa cukrový peeling už dlho považuje za populárny a účinný prostriedok, ako odstrániť odumreté bunky bez vyššie spomínaných rizík.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potrebujeme

2 šálky trstinového cukru
1/3 šálky olivového oleja
10 kvapiek esenciálneho oleja
uzatvárateľnú nádobu na uskladnenie prípravku

Postup

Do misky nasypeme odmerané množstvo cukru a pridáme olivový olej. Nakvapkáme esenciálny olej vhodne zvolenej vône a všetko dôkladne zamiešame. Zmes dáme do uzatvárateľnej nádoby a môžeme začať okamžite používať.

TIP: Peeling, či už prírodný alebo kúpený v obchode, nepoužívajte častejšie ako raz do týždňa ‒ v opačnom prípade pokožku vysuší a podráždi. Počas nasledujúcich siedmich dní sa pokožka krásne zregeneruje. Zmes nanášajte v menších dávkach na navlhčenú pokožku, najlepšie pred kúpeľom. Pri masáži netreba vôbec tlačiť, zmes stačí len jemne mechanicky vtierať do pokožky a ošetrené partie potom opláchnuť vlažnou vodou. Uvidíte, ako budete zo svojej zamatovo hebkej pokožky prekvapená a nadšená.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články