Vafle milujú deti, ale iste nimi neopovrhnú ani starší stravníci. Vďaka ich tekvicovému základu a malému množstvu cukru ich možno zjesť viac než obyčajných vaflí, a to bez zbytočných obáv z priberania. Ak však milujete sladké, ozdobte vafle hromadou ovocia a zalejte ich sirupom.
Dobrú chuť!
Suroviny
tekvica hokkaido
2 vajcia
1 polievková lyžica celozrnnej múky
hrnček mlieka
kypriaci prášok
1 čajová lyžička perníkového korenia
1 čajová lyžička trstinového cukru
Na ozdobenie
ovocie
javorový sirup
Postup
Tekvicu rozkrojíme, vydlabeme z nej semienka a zvyšok nakrájame na kocky. Tie v hrnci povaríme do mäkka a potom rozmixujeme na pyré. Suroviny na cesto zmiešame dokopy, poriadne rozmiešame a pridáme tekvicové pyré. Zahustíme múkou.
Rozmiešanú zmes dáme do vaflovača. Hotové vafle môžeme ozdobiť ovocím a sirupom.
K vafliam majú blízko palacinky. Skúste vyrobiť bezlepkové, na ktoré vám postačí len banán a vajcia. Alebo sa vydajte objavovať chute slaných palaciniek z Francúzska.