Práve čítate

Horúca čokoláda 3x inak

6647  
Zdieľať: 

Horúca čokoláda 3x inak

Len čo vonku začne klesať teplota a stmieva sa čoraz skôr, nastáva ideálne obdobie, aby sme sa zababušili pod deku s nejakou dobrou knihou a hrnčekom horúcej čokolády. A aby ste si nemysleli, že čokoláda je nuda, dnes som ju pre vás pripravila až na tri spôsoby, aby ste videli, že sa dá vylepšiť a urobiť z nej ešte väčší gurmánsky zážitok. Či už milujete kávu, oriešky alebo máte chuť na šálku s jesennou príchuťou, určite si vyberiete.

24. 11. 2017 2 min. čítania Rebeka Dostálková
Horúca čokoláda 3x inak

Základný recept je úplne jednoduchý. Na jednu porciu stačí roztopiť v horúcom mlieku asi 40 g dobrej čokolády (použite horkú, mliečnu alebo ich kombináciu ‒ podľa toho, ako to máte radi) alebo 2 lyžice kvalitného kakaa, pridať štipku soli a osladiť podľa chuti. Potom nasleduje velikánsky kopec šľahačky a nakoniec dobroty, ktorými horúcu čokoládu ochutíte a môžete si ju vychutnať. Tak na zdravie!

Kávovo-čokoládová dobrota

Ingrediencie

  • 2 lyžice kvalitného kakaa alebo 40 g dobrej čokolády
  • 1 lyžica cukru (prípadne menej/viac podľa chuti)
  • štipka soli
  • horúce mlieko
  • 1 espresso
  • šľahačka
  • podrvené kávové zrná

Postup
Horúcu čokoládu zmiešame s kávou, ozdobíme šľahačkou a posypeme chrumkavými kávovými zrnami. Kávičkári si túto sladkú dobrotu určite obľúbia.

Orieškové nebo

Ingrediencie

  • 2 lyžice kvalitného kakaa alebo 40 g dobrej čokolády
  • 1 lyžica cukru (prípadne menej/viac podľa chuti)
  • štipka soli
  • horúce mlieko
  • arašidové (alebo iné orieškové) maslo
  • podrvené oriešky
  • šľahačka
  • karamel

Postup
Na spodok pohára dáme za lyžičku karamelu, na karamel nalejeme horúcu čokoládu, pridáme šľahačku, arašidové maslo a posekané oriešky, ktoré čokoládovej lahôdke dodajú správnu chrumkavosť.

Jesenná tekvicovo-škoricová čokoška

Ingrediencie

  • 2 lyžice kvalitného kakaa alebo 40 g dobrej čokolády
  • 1 lyžica cukru (prípadne menej/viac podľa chuti)
  • štipka soli
  • horúce mlieko
  • 1 lyžička tekvicového pyré
  • šľahačka
  • škorica

Postup
Horúcu čokoládu zmiešame s lyžičkou tekvicové pyré a lyžičkou škorice (najlepšie to ide v mixéri, ktorý čokoládu krásne našľahá), ozdobíme šľahačkou, ktorú môžeme ozdobiť zvyškom tekvicového pyré a posypať škoricou.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články