Nejeden človek si už povedal o recept. Poteší určite aj vás, pretože vôňa čokolády a perníkového korenia k tomuto obdobiu patrí. Len si privoniate a už vás zahreje :-)
Jeho príprava je rýchla, za pol hodinky máte hotové. Ešte lepšie je nechať zmes odpočinúť cez noc v chladničke a na druhý deň likér za pár minút dorobiť a vyraziť na ďalšiu milú návštevu.
Stiahnite si recept
Môžete si ho vytlačiť do svojej domácej kuchárky alebo napríklad pripnúť na chladničku. Stiahnite si PDF.
Recept na domáci perníčkový likér
Na 1,5 litra potrebujete:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 2 plechovky kondenzovaného mlieka
- 500 ml bieleho rumu (ja som použila Božkov)
- 3 vrchovaté lyžičky perníkového korenia
- 3 lyžice kakaa (toho horkého na pečenie)
Postup:
Do kastrólika nalejeme smotanu na šľahanie, pridáme kakao, perníkové korenie a necháme prejsť varom. Keď začne smotana bublať, tak vypneme plameň a necháme ju ľahko vychladnúť.
Prečítajte si tiež: ako si pripraviť vlastné perníkové korenie do sirupov alebo likéru
Keď ho necháte odležať, bude ešte lepší
Keď mám čas, nechám zmes cez noc v chladničke, aby sa perníkové korenie rozležalo a uvoľnilo svoju chuť a vôňu. Keď potom na druhý deň pokračujem, najskôr ju znovu ľahko zahrejem.
Potom do kastrólika pridáme biely rum. V tejto chvíli môžeme zmes precediť cez plátno, aby sme z likéru dostali kúsky perníkového korenia. Nie je to ale nutné. Potom pridáme kondenzované mlieko a prelejeme do uzatvárateľnej nádoby. Likér uchovávame v chladničke.